MusicUnites.gr Forum

Έλληνες Δημιουργοί Έργων Μουσικής

Διάβασα σήμερα σε ένα περιοδικό τεχνολογίας(συγκεκριμένα στο PCMagazine) κάτι που με προβλημάτισε θετικά. (δείτε το)
Εγινε στην Αγγλία μια έρευνα μεταξύ ιντερνετάκηδων από 15-50 ετών. Η έρευνα αυτή αποδεικνύει πως όσοι κατεβάζουν μετά μανίας μουσική είναι καλύτεροι πελάτες της μουσικής από αυτούς που δεν ασχολούνται με το "σπορ". Συγκεκριμένα οι κατεβάζοντες πληρώνουν κατά μέσο όρο 90 ευρώ το χρόνο για αγορές δίσκων ενώ οι "καθαροί" απλά δεν πολυασχολούνται με τη μουσική και επενδύουν κατά μέσο όρο ελάχιστα ευρώ.
Εψαξα και βρήκα και άλλο παρεμφερές άρθρο σε ένα blog στο internet.
Στη συνέχεια βρήκα ένα σωρό άλλες έρευνες που μπορείτε και σεις να τις ανακαλύψετε σχετικά εύκολα.
Κοινός παρονομαστής: Μήπως η "πειρατεία" είναι η εύκολη μάγισσα που κυνηγάμε?

Εχω κάνει και 'γω πολλές έρευνες. Εχω κατασταλάξει πως όποιος "γουστάρει" να ανακαλύψει καινούργια ακούσματα και ψάχνει με μανία, εμείς τον λέμε "πειρατή", κι όποιος αδιαφορεί για τη μουσική και ψάχνει άλλα πράγματα (πχ. τσόντες) θεωρείται "νόμιμος".
Δεν βλέπουμε το προφανές:
Ο "πειρατής" επι τέλους βρήκε τρόπο να παρακάμψει τα στημένα playlists των ραδιοφώνων και τις πανάκριβες άχρηστες βιτρίνες με τα "σουξέ" της συμφοράς.

Επι τέλους βρήκε τρόπο να ΨΑΞΕΙ. Να επιλέξει, .....και γιατί όχι, να αγοράσει αν κάτι αξίζει πραγματικά.

Μέχρι τώρα θεωρούσα το κυνήγι της "πειρατείας" στενοκεφαλιά, σιγά-σιγά θα αναθεωρήσω και θα αρχίσω να πιστεύω πως είναι ύποπτο. Κάτι σαν το κυνήγι της "τρομοκρατίας".
Ολοι ξέρουμε ποιόν βολεύει η διατήρηση του φόβου της τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ στο θέμα μας, ποιόν άραγε βολεύει η διόγκωση του "δήθεν" προβλήματος της πειρατείας?
Τους δημιουργούς? Δεν νομίζω.
Τις δισκογραφικές? Μάλλον.

Δημιουργοί δεν θα πάψουν να υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι. Υπήρχαν και πριν τις δισκογραφικές. Οι γνήσιοι δημιουργοί δεν έχουν να φοβούνται τίποτε!!!

Οι δισκογραφικές έκαναν τον κύκλο τους και το ξέρουν. Σε πολλές περιπτώσεις βοήθησαν, δεν θέλω να είμαι άδικος. Και βοήθησαν ΠΟΛΥ την προώθηση αξιόλογης μουσικής.
Ομως η κρίση χτύπησε την πόρτα τους. Και άρχισε η συρρίκνωση και η γκρίνια.
Ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να τα πάρουν από αλλού. Από που?
Από χαράτσια που μεθοδεύουν.
Και ρωτάω και ξαναρωτάω μέχρι να πάρω απάντηση. Πώς θα μοιράσουν τα ποσά αυτά στους καημένους τους δημιουργούς?
Μέχρι σήμερα (υποτίθεται) πως κάτι ψίχουλα τα δίνουν βάσει πωλήσεων. Αυτό έχει κάποια ψιλοστοιχεία διαφάνειας.
Το χαράτσι (είτε από ποινές, είτε από επιβάρυνση άγραφων cds, είτε από τους συνδρομητες των ISPs, είτε από τις κινητές τηλεφωνίες) πώς θα το μοιράζουν?

Υπάρχει μια μούγκα πάνω σε αυτό το ερώτημα. Και όσο υπάρχει αυτή η μούγκα, εγώ θα υποστηρίζω πως η ΜΟΝΗ λύση των δημιουργών για το μέλλον είναι η απ' ευθείας πώληση των έργων τους στο ιντερνετ (το είχα αναλύσει εδώ). Χωρίς κανένα μεσολαβητή. Και σε τιμές 1/4 κάτω από τις τιμές των CDs που ξέρουμε. Και αυτοί που σήμερα αποκαλούνται "πειρατές" θα είναι οι καλύτεροι διαφημιστές της μουσικής τους.
Αλωστε αυτό δεν δείχνουν και οι τελευταίες έρευνες?
Το μεγαλύτερο ψέμα είναι το γνωστό σλογκαν "η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική". Λάθος "η πειρατεία σκοτώνει τις δισκογραφικές" όσο αυτές συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο της τρομαχτικά υψηλής τιμής του CD με το αμφιβόλου ποιότητας περιεχόμενο.
Η μουσική ζει χιλιάδες χρόνια (όσο υπάρχουν άνθρωποι) και θα ζεί....
Δύο είναι οι πόλοι: ο δημιουργός και ο αποδέκτης κόσμος.
Ποιός είσαι κύριε "τίποτα" που θα μου πεις πως ότι πάει κόντρα στα κεκτημένα δικαιώματά σου, σκοτώνει τη μουσική. Από πότε κύριε εκμεταλευτή ταλέντων, το παίζεις προστάτης της μουσικής? Μήπως ΕΣΥ τη σκότωσες τελικά και ψάχνεις για άλλοθι, ...ενοχοποιόντας τον φιλόμουσο χρήστη του ίντερνετ? Οχι κύριε Δισκογράφε, δεν πρέπει να σου επιτρέψουμε να εισπράξεις κανένα χαράτσι. Μπορεί να ζήσει και να διαχειριστεί το έργο του και να αμοιφθεί ο δημιουργός και χωρίς εσένα. Δεν είναι εύκολο, αλλά στη ζωή τίποτε δεν είναι εύκολο. Η συμφιλίωση με τις νέες τεχνολογίες δίνει ελπίδες σε όλους τους πραγματικά αξιόλογους. Ο κόσμος είναι αδέκαστος κριτής, και μέσα στο διαδίκτυο υπάρχει ΠΟΛΥΣ κόσμος φιλόμουσος, έτοιμος να υποδεχτεί και να αγκαλιάσει την ομορφη μουσική.....
Και κάποτε εδώ μέσα, σε αυτό το φιλόξενο forum, πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε για τους νέους τρόπους προώθησης του έργου μας. Οχι άλλη αποστασιοποιημένη φιλοσοφία γενική κι αόριστη. Τα γενικά και αόριστα τα ξέρουμε λίγο-πολύ όλοι μας εδώ και πολύ καιρό.
Αν και εδώ μέσα, που μας δίνεται άνετα η ευκαιρία, δεν καταφέρουμε με ειλικρινείς συζητήσεις και συγκρούσεις να βρούμε άκρη, δεν αξίζουμε το μέλλον μας κύριοι. Πάντα θα μας φταίνε "κάποιοι" άλλοι.

Ωραία τα καλωσορίσματα και τα σχόλια μεταξύ μας, αλλά σιγά-σιγά πρέπει να αρχίσουμε ΟΛΟΙ να συζητάμε και όχι μόνο 5-6 (οι ίδιοι και οι ίδιοι). Που είναι οι υπόλοιποι?
Ο δρόμος είναι γεμάτος αγκάθια και μεις περπατάμε σα να φοβόμαστε (το είπε γελώντας ένα μέλος φίλος μου)... να σκίσουμε κανένα καλσόν!!!
Βιάζομαι? Δεν ξέρω, μάλλον φοβάμαι μην προλάβουν άλλοι να αποφασίσουν για το δικό μας μέλλον, και των παιδιών μας.

Προβολές: 133

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου (πρέπει να το κοιτάξω λες αυτό;), κάτι που ήδη υποδηλώνει - ίσως λίγο διακριτικότερα απ' όσο θα ήθελα - και η ανάρτησή μου στο θέμα "Η πειρατεία ζει ή πεθαίνει; Τorrents, κλπ" που την κλείνω λέγοντας "Ναι, κάποιοι θα πονέσουν απ’ αυτό! Τι να γίνει… Μέχρι τώρα πονούσαν κάποιοι άλλοι…"
Αν το διαβάσει κανείς δεν είναι μαθηματικά για να καταλάβει ποιους εννοώ!
Ποιοι φωνάζουν περισσότερο για τα μουσικά downloads άραγε; Ποιοι μπλοκάρουν την έκδοση των e-books άραγε; (φωνάζει η ξένη ειδησεογραφία για τα εμπόδια των εκδοτικών οίκων προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους!)
Ποιοι άραγε διοχέτευαν τόσα χρόνια τα καινούργια, ακυκλοφόρητα ακόμα, CDs στους λαθραίους πωλητές; Ποιοι είχαν στην κατοχή τους τα αρχεία;
Πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα για σκέψη... (είναι και κατά του Αλτσχάιμερ, οπότε σκεφτείτε το καλά!)
Ποιοι θα χάσουν και ποιοι θα κερδίσουν; Μα είναι προφανές!
Κάποιοι, επαναλαμβάνω, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους αν θέλουν να επιβιώσουν και κάποιοι, επιτέλους, θα "βρουν την υγειά τους"!
Ανάμεσα στους τελικούς αποδέκτες/χρήστες και τους δημιουργούς υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που λυμαίνεται και ζει από τα προϊόντα πνευματικής δημιουργίας και τώρα η θέση τους βιώνει την "11η Σεπτεμβρίου".
Δε λέω πως δεν υπάρχουν τίμιοι και ιδεολόγοι ανάμεσά τους αλλά... αυτοί πόσο επιτυχημένοι "εμπορικά" είναι τελικά;
Θα υπάρξουν "παράπλευρες απώλειες"; Ω, ναι... σε κάθε μάχη, σε κάθε αλλαγή, συμβαίνει κι αυτό.
Κάποιοι θα σκίσουνε τελικά το καλσόν! (πολύ καλόοο)
Και κάποιοι από εμάς θα πρέπει να πετάξουμε το καλσόν, να φορέσουμε τζηνάκια, και να πάρουμε αποφάσεις για το "επόμενο βήμα" μας (κατά προτίμηση με μποτάκια με τρακτερωτή σόλα - τα θυμάστε; ξαναβάλτε τα!)
Καλή Χρονιά!

Εύλογοι προβληματισμοί που έχουν αναφερθεί και αλλού. Κε Κύρη, για άλλη μια φορά διαβάζωτο κείμενό σας και είναι σα διαβάζω τη σκέψη μου :)
Αγαπητέ Γιάννη καλημέρα και Χρόνια σου Πολλά!!!

Λαμβάνοντας εξ αρχής ως υπάρχουσα την καλή σου πρόθεση, θα απαντήσω μόνο στο σημείο που μιλάς για "ψιλοστοιχεία διαφάνειας" και χρησιμοποιείς και τη λέξη "μούγκα" παραθέτοντας στοιχεία.. Σε προηγούμενο διάλογο έχω αναφερθεί εκτενώς στο θέμα της διανομής. Επειδή αναφερόμαστε στη μουσική και απ ότι καταλαβαίνω μιλάς για τη διανομή των δικαιωμάτων από μουσικά έργα μάλλον αναφέρεσαι και στο φορέα που τα διαχειρίζεται. Η διαφάνεια και η αρτιότητα της διανομής αποδεικνύονται και οι αποδείξεις υπάρχουν στη διάθεσή σου και στη διάθεση όποιου έχει έννομο συμφέρον να τις ζητήσει. Η αλήθεια είναι ότι η επίκληση της έλλειψης διαφάνειας που κρύβεται μέσα στο ‘ ψιλοστοιχεία διαφάνειας» και στη λέξη «μούγκα» είναι σκληρή και άδικη. Αλλά και γι αυτά υπάρχουν αποδείξεις ατράνταχτες και όλες βρίσκονται μέσα στα έντυπα που λαμβάνεις , τόσο ως επιστολές προσωπικές, όπως όλοι , όσο και στα έντυπα /reports για τον τρόπο, τα μέσα και τον απολογισμό της εκάστοτε διαχειριστικής περιόδου με νούμερα, στοιχεία και ερμηνείες, ετήσιες γενικές Συνελέυσεις όπου γίνεται πολύωρος διαχειριστικός απολογισμός, αλλά και τόσες επικοινωνιακές δημοσιοποιήσεις της όλης διαχειριστικής λειτουργίας του Οργανισμού.. Επίσης στο συμβόλαιό σου υπάρχει το προσάρτημα του κανονισμού διανομής το οποίο έχεις υπογράψει και έχεις αποδεχθεί τους όρους, τους τρόπους και τα μέσα/παραμέτρους διανομής. Άρα είσαι γνώστης .
Ανά πάσα στιγμή 200 και... άνθρωποι πανελλήνια βρίσκονται στη διάθεσή σου ( και στη διάθεση του κάθε μέλους το φορέα, αλλά και των χρηστών) για ενημέρωση, ειδικότερα δε στην Αθήνα στα κεντρικά το προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή όποιου θέλει να ενημερωθεί ειδικότερα και σε απόλυτη λεπτομέρεια.
Ο ίδιος, από όσο θυμάμαι , είπες ότι δεν γράφεις τραγούδια και εργάζεσαι ως συνθέτης μουσικής για διαφήμιση.
Ο χώρος του τραγουδιού και η διαδικασία διανομής των δικαιωμάτων του δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία διανομής των δικαιωμάτων από διαφήμιση. Όσοι γράφουν τραγούδια, , κάνουν συναυλίες, μουσικές παραστάσεις σε σκηνές, από πλευράς δυσκολίας και χρήσης παραμέτρων ( αριθμού- λόγω και μεγάλου αριθμού και πολλαπλότητας χρ'ησεων)παίζονται στο ραδιόφωνο, βγαίνουν στο εξωτερικό, έχουν έργα που τα επιλέγει η κινητή τηλεφωνία για χρήση, έργα που υπάρχουν σε νόμιμα sites, έργα που εκτελούνται σε χώρους ψυχαγωγίας κλπ έχουν γνώση και των παραμέτρων και της δυσκολίας που έχει η διανομή των δικαιωμάτων αυτής της κατηγορίας. Αν και με την παραπάνω αναφορά κάποιες, παραμέτρους σου ανέφερα.. Οι παράμετροι που χρησιμοποιούνται ( και δεν είναι κατασκεύασμα του φορέα,) είναι παράμετροι των κεντρικών Διεθνών Ομοσπονδιών CISAC BIEM και εφαρμόζονται από όλους τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης διεθνώς οι ίδιες και τηρούνται πιστά και ο έλεγχος μεταξύ των Οργανισμών για τη διαχείριση του ρεπερτορίου που δίνει ο ένας στον άλλον στη χώρα του συνεχής και αυστηρός. Όσο δε για το Κράτος στο μόνο τομέα που είναι παρόν είναι ο έλεγχος και είναι διαρκής.
Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν να ευδοκιμήσει η αδιαφάνεια και η «μούγκα» γιατί σε βεβαιώ ότι αν συνέβαινε δεν θα υπήρχε ο φορέας. Και είναι πολλοί που θα το ήθελαν και το έχουν προσπαθήσει, αλλά λόγω ακριβώς της διαφάνειας και της τήρησης μέχρι κεραίας των νομίμων υποχρεώσεών του ο Οργανισμός υπάρχει με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικά , όσο μπορεί αρτιότερα μέσα στη μουσική αγορά επί 80 χρόνια.
Σχετικά με τα δικαιώματα από κινητή τηλεφωνία , διαδίκτυο ( όσα εισπράττονται αυτή τη στιγμή) σε διαβεβαιώ ότι είναι από τα πιο εύκολα στη διαδικασία διανομής γιατί η πληροφορία για τις χρήσεις είναι ακριβής. Εσύ με τη γνώση της τεχνολογίας, που έχεις σίγουρα ξέρεις ότι το διαδίκτυο πέρα από τις όποιες ( προς στιγμήν ) ανατροπές έχει την τεράστια δυνατότητα της τεκμηρίωσης της πληροφορίας άμεσα. Την έχουμε λοιπόν την πληροφορία και μάλιστα ακριβή. Αναφορικά δε πάλι με την κινητή τηλεφωνία η σχέση χρήστη /δημιουργού από την αρχή είναι σε ισορροπία και αποδίδονται τα δικαιώματα μέχρι και το τελευταίο λεπτο.. Με τις ποινές τι εννοείς.. οι ποινές τι δικαιώματα παράγουν; Όσο για την ιδιωτική αντιγραφή , έχει απαντηθεί και για όποιο δικαιούχο έχει απορία και έννομο συμφέρον να ενημερωθεί η διεύθυνση είναι γνωστή. και το πολυάριθμο, πρόθυμο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό στη διάθεσή του.

Λαμβάνω λοιπόν την πρωτοβουλία να απαντήσω τόσο με την ιδιότητα του μέλους του forum, όσο και με την ιδιότητα του εργαζόμενου σε ένα σύστημα που λειτουργεί με την απόλυτη πρόθεση της μεγαλύτερης δυνατής αποτελεσματικότητας στον τομέα της συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων από μουσικά έργα και μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι , όταν είναι, επίτρεψέ μου τις περισσότερες φορές λόγω άγνοιας ( κάποιες άλλες λόγω ισχυρών συμφερόντων) απέναντί του..


Καλή Χρονιά και πάλι και παραμένουμε στη διάθεση όποιου θελήσει πραγματικά να ενημερωθεί για όλα αυτά που αναφέρεις ως έλλειψη πληροφόρησης, να διαθέσει λίγο χρόνο ( γιατί χρειάζεται χρόνος γι αυτό). Εμείς είμαστε ανοιχτοί, αλλά αν θυμάσαι στο πρώτο κάλεσμα για τη συζήτηση σχετικά με το forum είσαστε κάτι λιγότερο από ελάχιστοι… και αυτό είναι ένα θέμα που δεν βοηθά τουλάχιστον τις δικές μας προσπάθειες για επικοινωνία, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει απ τον κόσμο ενδιαφέρον να μάθει... πριν κρίνει..

Σ ευχαριστώ για την ευκαιρία του διαλόγου..
Αγαπητή Μαίρη, δεν χαρακτήρισα "ψιλοστοιχεία διαφάνειας" τον τρόπο που η AEPI διαχειρίζεται και διανέμει τα όποια χρήματα από δικαιώματα χρήσης. Ούτε ασφαλώς το "μούγκα" κολλάει εκεί.
Είμαι πολλά χρόνια μέλος της και δεν θα στρεφόμουν έτσι εύκολα εναντίον της.

Αλλού είναι η απορία μου και θεωρώ "μούγκα" την μη αποσαφήνιση της.
Η απορία μου δεν είναι για το παρελθόν όπου ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ της διακίνησης της μουσικής
Η απορία μου αφορά το ΜΕΛΛΟΝ

Είπα πχ.
1. Αν στο μέλλον επιβληθεί μια ποινή σε ένα "κακό" χρήστη που πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο 1,000,000 ευρώ για παράνομα κατεβάσματα μουσικής σε ποιούς δημιουργούς θα μοιραστούν και με ποιό τρόπο? Θα δουν τι μουσικό υλικό έχει στο δίσκο του και θα μοιράσουν ανάλογα τα λεφτά?

2. Αν μπει χαράτσι στους ISPs και μαζεύονται τα όποια λεφτά, πως θα μοιράζονται? σε ποιούς θα μοιράζονται? Με τί κριτήρια?

Σε αυτό επιθυμώ μια καθαρή απάντηση.

Και, Μαίρη μου, όταν λέω "περιμένω μια καθαρή απάντηση" μη το εκλαμβάνεις σα σπόντα.
Ισως βαθειά μέσα μου θεωρώ αδύνατο να βρεθεί ΔΙΚΑΙΑ λύση σε μοίρασμα χρημάτων από τέτοια πηγή.
Ισως εύχομαι να βρεθεί κάποιος να με πείσει πως ήδη έχει βρεθεί ο τρόπος που, χωρίς να δηλώσει ο χρήστης τί κατεβάζει, κάποιος άλλος μοιράζει σωστά τα χρήματα!!!
Αγαπητέ Γιάννη,
Σε καμμία περίπτωση δεν εκλαμβάνω ως σπόντα κάτι. Απλά βρισκόμενη εδώ θεωρώ χρέος μου ό,τι εμπειρικά ξερω να το καταθέτω για τη διευκόλυνση της συζήτησης.
επίτρεψέ μου να καταθέσω προσωπική απορία:΄
όλες οι συζητήσεις για τη λύση του θέματος της πειρατείας στο διαδίκτυο εξαντλούνται στο πως θα μοιραστουν τα χρήματα, πως και με ποιό τρόπο θα γίνει η διανομή.
Όλα αυτά τα 80 χρόνια που εισσπράττονται χρήματα ( και εμμέσως σου απάντησα παραπάνω αναφερόμενη στο θέμα της διανομής δικαιωμάτων από δημόσια εκτέλεση) ποιός ασχολήθηκε για το πως μοιράζονται τά δικαιώματα; Μοιράζονται και μοιράζονται με βάση τις παραμέτρους που ανέφερα πιο πάνω και μοιράζονται σε όλο τον κόσμο με βάση τις ίδιες παραμέτρους. Και σε διαβεβαιώ ότι η διανομή των εκτελεστικών δικαιωμάτων είναι τεράστιο θέμα, κόπος, ευθύνη, κόστος,κέντημα κανονικό, τραγούδι τραγούδι. με την εξέλιξη της τεχνολογίας όμως η αποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση των προγραμμάτων και της πληροφορίας που έχουμε κάνει τη διανομή ολοένα και πιο άρτια Γι αυτό και έκλεισα την απάντηση μου με την πρόσκληση σε όποιον θέλει και έχει έννομο συμφέρον να έρθει να ενημερωθεί από κοντά. Αυτά δεν μπορούν να αναλυθούν σε ένα forum.Εξ άλλου επαναλαμβάνω ότι ο κανονισμός διανομής είναι αναπόσπαστο τμήμα του της σύμβασης που έχουμε με τα μέλη μας. Άρα οι παράμετροι και οι τρόποι και μεσα διανομής γνωστά. αναφέρω τη δημόσια εκτέλεση επειδή η δυσκολία της είναι τεράστια και η προσπάθεια δίκαιης διανομής αντίστοιχη και επίτευξή της σε μεγάλο ποσοστό.
Στο ψηφιακό περιβάλλον με την πληροφορία συγκεντρωμένη σε συγκεκριμένες πηγές πιστεύεςι ότι θα ίναι δύσκολο να βρεθεί το ποιός δικαιούται τι;
Το θέμα για μας δεν είναι η διανομή. Όσο και ΄φαίνεται για κάποιον απ έξω ακατόρθωτο εμείς έχουμε την τεχνολογία και την πληροφορία και την εμπειρία να την κάνουμε και από ότι λένε οι ειδικοί μας αρτιότατη.
Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση της ΕΜΙ που κατέβασε όλα τα ηχογραφήματά της από το my space γιατι ηθελε να τα κουμαντάρει με το δικό της τρόπο. Πως το έκανε; ψάξαμε και βρήκαμε τον τρόπο αναγνώρισης των έργων της. και είναι εφικτό. το ΄κανε σε μια νύχτα. Επιφυλάσσομαι να σου πω ακριβώς μετά τις 7 του μήνα που θα έχω τα στοιχεία στα χέρια μου.

Μην ανησυχείτε λοιπόν για τη διανομή. Είτε είναι 1.000.000 ευρώ από επιδίκαση ή από είσπραξη ( δικαιώματα είναι και στις δυο περιπτώσεις) είτε 100, μοιράζονται με βάση τα στοιχεία που διατίθενται και με αυστηρή τήρηση των παραμέτρων διανομής. Μιλώ συνέχεια για παραμέτρους διανομής γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ, που αφορούν στη χρήση των έργων και στους τρόπους που αυτη γίνεται. Στο διαδίκτυο η πληροφορία είναι πιο εύκολο να δοθεί και το κυριότερο με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στη διανομή.
Αυτή όμως έπεται της είσπραξης και για είσπραξη δεν μιλάμε καθόλου. θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα που προηγείται και για το οποίο εκτός των άλλων είμαστε εδώ; Μπορούν να ειπωθούν τρόποι, ιδέες , προτάσεις για την εξασφάλισξη της νόμιμης χρήσης μουσικής στο ίντερνετ; χωρίς καυγάδες, πολεμικές και τον πέλεκυ του νόμου πάνω απ τα κεφάλια των απλών χρηστών, ένας από τους οποίους είμαι και εγώ και εσύ καλόπιστα ;
Πάντως για να πεισθείς και εσύ και όποιος άλλος έχει την απορία η πρόσκληση ισχύει..

καλό βράδυ και ευχαριστώ για το διάλογο
Γιάννη μια ιδέα για τα της διανομής των εισπραττόμενων εσόδων θα βρεις στην πρόταση του G. Leonhard που φιλοξενήσαμε στο music unites
Aντώνη μου, το άρθρο / πρόταση του G.Leonhard ήταν πολύ διαφωτιστικό για τις απορίες μου.
Σίγουρα είναι ένα κείμενο που πρέπει να το διαβάσουν ΟΛΟΙ οι φίλοι μας εδώ μέσα
Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος κι ακόμα κι αν διαφωνείς μαζί του, τα επιχειρήματά του σε κάνουν να συμφωνείς σε αρκετα από αυτά που γράφει. Περιγράφει άψογα τη νέα πραγματικότητα.

Δεν ήξερα την ύπαρξη των softwares Gracenote και Shazam που μπορούν να υπολογίσουν τα ακούσματα και τα κατεβάσματα στο Ιντερνετ.
Αδίκως γκρίνιαζα για "μούγκα" και αδιαφάνεια. Εγώ ήμουν ελλειπώς ενημερωμένος!!!
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες αυτές.
Γιάννη long time no see. πολύ σωστές απορίες αλλα δεν ωφελεί να απαντάμε σε γνωστά προβήματα της αγοράς. και να τα λύσουμε δεν θα υπάρχει αγορά για να πούμε την λύση σε λίγο.

Την θέση μου την έχω δημοσιεύσει εδώ: "Αφηστε την Μουσική να ζήσει": http://musicunites.ning.com/profiles/blogs/aphheste-ten-moysikhe-na

προτείνω και πώς να μοιράζονται τα έσοδα και ειδικά για τους δημιουργούς.

απο τις εως τώρα επαφές μου με συγκροτήματα, καλλιτέχνες αλλα και δημιουργούς είδα οτι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι γίνεται. ελάχιστοι ψάχνονται και ακόμη λιγότεροι τολμούν.

εχω να προτείνω κάτι ακόμη : (Αντώνη Π και Μαίρη Φ. δεσμέυομαι γι αυτο)

έκανα προπερσυ στην COSMOMUSICA (ναι ξέρω λάθος μέρος αλλα εκεί βρήκα) ένα 2ημερο σεμινάριο προς όλους αλλα με έμφαση στους δημιουργούς (με συμμετοχή στελεχών δισκογραφικών παρακαλώ) για το πώς οι δημιουργοί και ερμηνευτές μπορουν να σωθούν μεσα στο χάος, πώς να επικοινωνήσουν, πώς να βγάλουν χρήματα, που, ποιός, πώς.

την agenda την έχω ακόμη.

αν η ΑΕΠΙ θέλει και μαζέψει σοβαρό αριθμό μελών, δεσμεύομαι να ξανακάνω την ίδια ημερίδα.

Φιλικά
Μετά χαράς και να το συζητήσουμε . Ετοιμάζουμε την άνοιξη μια εκδήλωση , με θέμα "πνευματική ιδιοκτησία και διαδίκτυο" ( ο τίτλος δεν έχει οριστικοποιηθεί) μάλλον εν όψει της παγκόσμιας ημέρας για τη διανοητική ιδιοκτησία. χαρά μας να το συζητήσουμε και να διευρύνουμε με την παρουσία σου την όλη διοργάνωση .. Σ ευχαριστούμε θερμά για την πρόταση!!!!!!!!!

Καλή χρονιά Αποστόλη
Κάθε προσπάθεια εκδήλωσης ειναι πολύτιμη! Μαίρη τιμή σου που ενεργοποιείσαι τόσο έντονα.

Πιστεύω όμως οτι θέματα με focus στα πνευματικά δικαιώματα ειναι α>πολυφορεμένα, β> αποπροσανατολίζουν -εστιάζουν στο πρόβλημα (που επιμένω δεν ειναι τα δικαιώματα στο Internet) και σε κυνήγι μαγισών-, γ>δεν προτείνουν λύσεις δ> δεν παρέχουν γνώση στο ερώτημα "τί κάνω τώρα αντι να κλαιω πάνω απο το χυμένο γάλα;" και ε> απομονώνουν (εμείς & οι άλλοι ή εμείς κατά όλων).

να η agenda που προτείνω: http://musicunites.ning.com/profiles/blogs/music-is-alive-emerida

:)
Mε κάτι τέτοια, το forum άρχισε να πιάνει τους στόχους του. Μακάρι να ξαναγίνει μια τέτοια ημερίδα.
Αποστόλη μου, συμφωνώ 1000% με το κείμενο σου. Κρίμα που δεν το είχα διαβάσει πιό νωρίς. Να 'σαι καλά, υγιής και δραστήριος. Πρέπει επί τέλους ο κόσμος των δημιουργών, όχι μόνο να σταματήσει να φοβάται το ίντερνετ, αλλά να το αξιοποιήσει για τα όνειρά του.
Και διασκευάζοντας το γνωστό σλόγκαν θα 'λεγα:
Φίλε δημιουργέ "Internet has no limits. Your imagination is the limit"
Συμφωνώ μαζί σου Αποστόλη απόλυτα και κυρίως στη σημαντικότητα του μέσου για την προώθηση. Αν με ρωτήσεις τι με "καίει" μετά από τόσα χρόνια σ αυτό το χώρο είναι το αύριο της μουσικής μέσα από την εξασφάλιση του αύριο των ανθρώπων της, τόσο των δημιουργών όσο και των περαιτέρω εκφραστών της δημιουργίας και δεν αναφέρομαι στα δικαιώματα τώρα.Γι αυτό ενθουσιαστηκα με όλο αυτό που πρότεινες, γιατί μια ίσως και η πιο δυνατή μου ενασχόληση στη δουλειά μου είναι η υποστήριξη και προβολή όλων αυτών των ανθρώπων , στοιχείων , γεγονότων που έχουν αυτό το στόχο. Γι όσους ξέρουν έχω πάρει και πολλά προσωπικά και επαγγελματικά ρίσκα για το θέμα αυτό και δεν το βάζω και κάτω... Αλλά τα δικαιώματα είναι ο χώρος μου και χωρίς αυτά δεν θα μπορέσει επίσης να έχει αύριο ο δημιουργός. Καταλαβαίνω το ψυχρό του θέματος. Η πρότασή σου όμως είναι καθαρά πρόταση για το πως θα προχωρήσει η αγορά, ο καλλιτέχνης κλπ. και εμάς μας ενδιαφέρει και αυτό πολύ και ζητάμε ιδέες για να τις περάσουμε στον κόσμο μας .Είναι προφανές ότι δεν έχει focus στα δικαιώματα .. Γι αυτά θα κάνουμε άλλη ημερίδα .....
Σ ευχαριστώ και πάλι

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Ad


RSS

© 2020   Created by AEPI SA.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης