MusicUnites.gr Forum

Έλληνες Δημιουργοί Έργων Μουσικής

Η ΑΕΠΙ ανταποκρινόμενη στο ρεύμα της εποχής και λαμβάνοντας υπόψη τις κατά καιρούς εισηγήσεις μελών της δημιουργών, δικαιούχων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από μουσικά έργα, δημιούργησε και υποστηρίζει τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας MusicUnites.

Η πλατφόρμα αυτή δημιουργήθηκε για τις σύγχρονες ανάγκες των δημιουργών / καλλιτεχνών προκειμένου να υπάρξουν δυναμικά μέσα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον και να συναντηθούν και μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, τόσο με τους συναδέλφους τους, όσο και με τους χρήστες των έργων τους και με το κοινό ευρύτερα, ανταλλάσσοντας θέσεις και απόψεις, για θέματα πολιτισμού, τις τεχνολογικές και άλλες εξελίξεις.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την ίδρυσή του ως και σήμερα το MusicUnites λειτούργησε πειραματικά. Στην περίοδο αυτή διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

Η συντριπτική πλειοψηφία των 538 εγγεγραμμένων μελών της κοινότητας επέλεξε να αξιοποιήσει τα εργαλεία του MusicUnites που επιτρέπουν την κοινοποίηση και προβολή των έργων τους.

Μια ιδιαίτερα μικρή ομάδα αποτελούμενη από τα ίδια, ως επί το πλείστον μέλη, συμμετείχε ενεργά σε σειρά συζητήσεων γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα και τις προκλήσεις του διαδικτύου.  

Με γνώμονα την ορθότερη, παραγωγικότερη, αλλά και ποιοτικότερη κάλυψη των δημιουργικών/καλλιτεχνικών αναγκών των μελών του MusicUnites, πολλά από τα οποία είναι και μέλη του Οργανισμού μας, η παρούσα ολοένα και αυξανόμενη πολυπλοκότητα των προκλήσεων, αλλά και των συμφερόντων που επιδιώκουν την κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, μας οδηγεί αναγκαστικά στην ακόλουθη απόφαση:

  1. Για τις όποιες ερωτήσεις, απορίες ή θέματα χρήζουν απαντήσεων, τα μέλη της ΑΕΠΙ παρακαλούνται να  απευθύνονται με τους τρόπους που προβλέπει ο Οργανισμός για την άμεση επικοινωνία μαζί του, όπως  είναι η ιστοσελίδα του,  που περιγράφει τους τομείς λειτουργίας, καθώς και τα αρμόδια τμήματά του. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τα αρμόδια τμήματα αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της (www.aepi.gr).

     2. Ο ιστότοπος θα παραμείνει μόνο για την προβολή και κοινοποίηση των έργων των μελών του και για μεταξύ τους            συζητήσεις ανεξάρτητες της ΑΕΠΙ και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένας οργανισμός σαν την ΑΕΠΙ αντιμετωπίζει καθημερινά δεκάδες θέματα των οποίων την σημασία και προτεραιότητα αντιμετωπίζουν και ιεραρχούν η διοίκηση και το προσωπικό του.

Τα μέλη που επιθυμούν να λάβουν ενημέρωση για τα όποια θέματα διαχείρισης και προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων ή θέματα που αφορούν στη δεοντολογία που οφείλει να τηρεί η ΑΕΠΙ , θα πρέπει να επικοινωνούν με το ή τα αρμόδια τμήματα που έχουν την ειδική ευθύνη του χειρισμού τους.

Η πληθώρα και η πολυπλοκότητα των θεμάτων που αντιμετωπίζει και χειρίζεται η ΑΕΠΙ καθιστούν τον χώρο του MusicUnites ως ιστοτόπου ακατάλληλο για την προβολή και συζήτησή τους. Η ευθύνη του Οργανισμού προς τα μέλη του, τόσο για την ίδια του την εικόνα, όσο και για το ειδικής σοβαρότητας αντικείμενο της λειτουργίας του, είναι τεράστια.

Κατά καιρούς έχουμε λάβει πολλά αρνητικά σχόλια για τη δημόσια εικόνα του MusicUnites και παράπονα για παλαιότερες ή πρόσφατες συμπεριφορές  μελών του και αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι εφεξής θα περιφρουρήσουμε πολύ αυστηρά αυτήν τη δημόσια εικόνα, τόσο του ιστοτόπου, όσο και του Οργανισμού μας που τον δημιούργησε και τον στηρίζει ηθικά και οικονομικά.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εύρυθμης και αξιοπρεπούς λειτουργίας του συγκεκριμένου ιστοτόπου, ενημερώνουμε τα μέλη του ότι  εφεξής ερωτήσεις για θέματα που αφορούν σε πνευματικά δικαιώματα και στη λειτουργική δραστηριότητα της ΑΕΠΙ, δεν θα μπορούν να έχουν θέση σε αυτόν. Τα στελέχη και οι υπηρεσίες της ΑΕΠΙ είναι στη διάθεση οποιουδήποτε μέλους ή μη του MusicUnites να απαντήσουν άμεσα σε οποιοδήποτε ερώτημα σχετικό με τα πνευματικά δικαιώματα και την ΑΕΠΙ.

Οι διευκρινίσεις αυτές μαζί με την αυτονόητη τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, αξιοπρέπειας και σεβασμού, τόσο ως προς τον Οργανισμό που δημιούργησε αυτόν το χώρο, όσο και ως προς πρόσωπα/ μέλη του ιστοτόπου, που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά ατόμων και δη από το χώρο του Πολιτισμού, ελπίζουμε να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία αυτής της πρωτοβουλίας, αλλά και της κοινής μας προσπάθειας.

 

 

Προβολές: 76

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του MusicUnites.gr Forum για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του MusicUnites.gr Forum

Ad


RSS

© 2022   Created by AEPI SA.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης