MusicUnites.gr Forum

Έλληνες Δημιουργοί Έργων Μουσικής

"Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ" Είναι τώρα η ώρα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία!

Πρώτα από όλα να ευχηθώ σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα, υγεία και δημιουργικότητα.

Σε όλα όσα με πολύ ενδιαφέρον διαβάζω βρίσκω να απουσιάζουν από τη συζήτηση μας κάποια θεμελιώδη στοιχεία που θα μας επιτρέψουν (σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργούς) να προχωρήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο εντελώς διαφορετικό τοπίο που ανοίγεται μπροστά μας.

Το πρώτο και ίσως σημαντικότερο όλων είναι ότι στο νέο τοπίο ο σύγχρονος δημιουργός πρέπει να είναι κύριος όλων εκείνων των δικαιωμάτων που θα του επιτρέψουν να επιλέγει τον τρόπο, και την τιμή διάθεσης του έργου του ενώ παράλληλα να είναι σε θέση να διαπραγματεύεται με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο απευθείας ή μέσω του/των φορέων που θα επιλέξει να τον εκπροσωπήσουν.
Πρέπει με άλλα λόγια να αναγνωρίσουμε ότι η πολυπόθητη ανεξαρτησία απαιτεί αλλαγή πορείας 180 μοιρών από όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Ώρα λοιπόν να σταματήσει η γκρίνια για το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά!

Θα μου πείτε καλά τα όσα λες αλλά πως; Πολλοί θα αρχίσουν να επισείουν πλήθος δικαιολογιών για το ένα ή το άλλο που δεν γίνεται ή τις δυσκολίες. Δεν λέω ότι είναι εύκολο αλλά χωρίς αλλαγή πορείας υπάρχει μία και μόνη προοπτική. Αυτή του σταδιακού αφανισμού εκείνων που θέλουν να μοιρολογούν για τα όσα έγιναν και όχι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα όσα θα γίνουν!

Σήμερα περισσότερο από ποτέ και χάρη στην ύπαρξη του δικτύου του Musicunites που απλόχερα στηρίζει η ΑΕΠΙ η αλλαγή πορείας μπορεί να γίνει με τη δύναμη της συλλογικότητας και της προσφοράς.
Ο εγωισμός ή η καχυποψία πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε διάθεση για συνεργασία και προσφορά.
Είναι τώρα η ώρα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.

Θα επανέλθω πολύ σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις.

Προβολές: 8

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του MusicUnites.gr Forum για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του MusicUnites.gr Forum

Σχόλιο από τον/την Γιάννης Κύρης στις 26 Δεκέμβριος 2009 στις 15:58
Φίλε Αντώνη, συμφωνώ 100% με όσα λες.
Δυστυχώς είμαστε λαός που συνεχώς γκρινιάζει και θεωρεί πάντα όλους τους ΑΛΛΟΥΣ υπεύθυνους για τη δική του κακή μοίρα. Σπάνια θα ακούσεις Ελληνα να παραδέχεται τα δικά του λάθη και τις δικές του λανθασμένες επιλογές.. Ειδικά στα οικονομικά. Κανείς δε λέει: "ας πρόσεχα, ας μη ξόδευα, ας μην έκανα 3 παιδιά, ας μην αγόραζα το σούπερ αυτοκίνητο, και άλλα τόσα...
Πάντα φταίει κάποιος άλλος (η κυβέρνηση, οι εργοδότες, οι πολυεθνικές, τα ξένα συμφέροντα, οι αμερικάνοι)
Τώρα φταίει το ...ιντερνετ!!!!
Κι όμως το Ιντερνετ είναι η ΕΛΠΙΔΑ.
Οποιος το καταλάβει θα κερδίσει.
Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να γκρινιάζουν.

Ευτυχώς η νέα γενιά μοιάζει να το έχει πιάσει το νόημα.
Γνωρίζω ήδη πολλούς νέους δημιουργούς παγκοσμίως που τώρα με το ιντερνετ και ΧΩΡΙΣ τις δισκογραφικές βγάζουν περισσότερα και ταχύτερα. Και δεν τους ενοχλεί καθόλου το τσάμπα downloading. Ισα-ισα που το θεωρούν διαφήμιση.
Η παγκόσμια κρίση δεν θέλει γκρίνια, απαιτεί ανασυγκρότηση, συνεργασία, και γέννηση νέων ιδεών και πρακτικών.
Οποιος απλά γκρινιάζει ....τελείωσε.
Δεν θεωρώ λύση το φόρτωμα της δήθεν χασούρας των δικαιωμάτων στους ISPs ή στην κινητή τηλεφωνία και την παράκληση για ελεημοσύνη μέσω των λογαριασμών τους. Θα καταντήσουμε (σαν την ΕΡΤ) αντιπαθείς στη κοινωνία.
Δεν χρειάζονται οι δημιουργοί την εύνοια κανενός νταβατζή για να τους μοιράσει ψίχουλα.
Υπάρχουν λύσεις, που ήδη όπως είπα δουλεύουν στο εξωτερικό.
Ας δούμε ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ τη νέα επόχή του διαδίκτυου και μόνο κερδισμένοι θα βγούμε.
Και όσοι από μας είμαστε εξοικειωμένοι με τα νέα μέσα, οφείλουμε να βοηθήσουμε όσους για χψ λόγους "φοβούνται" να ασχοληθούν και να ωφεληθούν από αυτά.
Πρέπει επιτέλους να δούμε ΘΕΤΙΚΑ την ανίατη αρρώστια των δισκογραφικών και του υπερτιμημένου CD.
Ακόμα και το "παράνομο" κατέβασμα μουσικής ΠΡΕΠΕΙ να δούμε θετικά.
Οι μεγαλύτερες εταιρίες λογισμικού στο κόσμο Microsoft & Adobe γιγαντώθηκαν ακριβώς επειδή ο κάθε χρήστης του διαδίκτυου είχε πρόσβαση σε "σπασμένα" προγράμματα τους. Σπασμένα δωρεάν Windows και Photoshop έχει το 90% των ενδιαφερομένων χρηστών. Αυτοί οι χρήστες ήταν η ζωντανή διαφήμιση των προιόντων. Με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο 10% που "αγόρασε" ήταν ήδη τεράστιος αριθμός πελατών!!!!
Εγώ προσωπικά έχω κατεβάσει δωρεάν πολλά προγράμματα και πολύ μουσική. Οταν όμως κάτι μου αρέσει πραγματικά, θα το συζητήσω, θα το προωθήσω, ...και μάλλον, στο τέλος, θα το αγοράσω!!!

Ad


RSS

© 2023   Created by AEPI SA.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης