Πρώτα από όλα να ευχηθώ σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα, υγεία και δημιουργικότητα.
Σε όλα όσα με πολύ ενδιαφέρον διαβάζω βρίσκω να απουσιάζουν από τη συζήτηση μας κάποια θεμελιώδη στοιχεία που θα μας επιτρέψουν (σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργούς) να προχωρήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο νέο εντελώς διαφορετικό τοπίο που ανοίγεται μπροστά μας.
Το πρώτο και ίσως σημαντικότερο όλων είναι ότι στο νέο τοπίο ο σύγχρονος δημιουργός πρέπει να είναι κύριος όλων εκείνων των δικαιωμάτων που θα του επιτρέψουν να επιλέγει τον τρόπο, και την τιμή διάθεσης του έργου του ενώ παράλληλα να είναι σε θέση να διαπραγματεύεται με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο απευθείας ή μέσω του/των φορέων που θα επιλέξει να τον εκπροσωπήσουν.
Πρέπει με άλλα λόγια να αναγνωρίσουμε ότι η πολυπόθητη ανεξαρτησία απαιτεί αλλαγή πορείας 180 μοιρών από όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Ώρα λοιπόν να σταματήσει η γκρίνια για το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά!
Θα μου πείτε καλά τα όσα λες αλλά πως; Πολλοί θα αρχίσουν να επισείουν πλήθος δικαιολογιών για το ένα ή το άλλο που δεν γίνεται ή τις δυσκολίες. Δεν λέω ότι είναι εύκολο αλλά χωρίς αλλαγή πορείας υπάρχει μία και μόνη προοπτική. Αυτή του σταδιακού αφανισμού εκείνων που θέλουν να μοιρολογούν για τα όσα έγιναν και όχι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα όσα θα γίνουν!
Σήμερα περισσότερο από ποτέ και χάρη στην ύπαρξη του δικτύου του Musicunites που απλόχερα στηρίζει η ΑΕΠΙ η αλλαγή πορείας μπορεί να γίνει με τη δύναμη της συλλογικότητας και της προσφοράς.
Ο εγωισμός ή η καχυποψία πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε διάθεση για συνεργασία και προσφορά.
Είναι τώρα η ώρα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.
Θα επανέλθω πολύ σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις.
Πρέπει να είστε μέλος του MusicUnites.gr Forum για να προσθέσετε σχόλια!
Γίνετε μέλος του MusicUnites.gr Forum