MusicUnites.gr Forum

Έλληνες Δημιουργοί Έργων Μουσικής

PROTASIS Music
 • Αθήνα
 • Ελλάδα
Κοινή χρήση με το Facebook MySpace

Φίλοι του/της PROTASIS Music

 • Kostas Borsis
 • Κωστής Ματζαφλέρης-Μάρτης
 • 4+1
 • Δημήτρης Μεϊδάνης
 • Janet Kapuya
 • MIΓΜΑ
 • Κατερίνα Κυρμιζή
 • Μητρογιαννόπουλος Γιώργος
 • Χρήστος Μάτης
 • Παναγιώτης Νταβέλος
 • ΣΑΡΡΗΣ
 • Zeljko Joksimovic
 • Νίκη-Αννα Παπουλάκου
 • Μιχάλης Ανδρονίκου
 • manos tourlos

Μουσική

Paused...
 • 1.
  Θεέ μου μεγαλοδύναμε
 • 2.
  Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες
 • 3.
  Βρε πως μπατηρήσαμε

RSS

Γίνεται φόρτωση... Φόρτωση τροφοδοσίας

 

http://protasismusic.ning.com/

Πληροφορίες προφίλ

Όνομα
PROTASIS
Ιδιότητα
Δισκογραφική Εταιρεία
Ένα σύντομο βιογραφικό σας
Η παρά τις γενικότερες ανατροπές παραμένουσα εν ζωή, εν ανεξαρτησία και εν δράσει...ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PROTASIS… Η PROTASIS ιδρύθηκε το 1994 φιλοδοξώντας να φέρει ένα νέο ρεύμα στη δισκογραφία, τόσο από πλευράς ρεπερτορίου, (ποιοτικές συλλογές, καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών κ.λ.π) όσο και από πλευράς καλλιτεχνών, στηρίζοντας κυρίως νέους δημιουργούς και ερμηνευτές. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πολιτικό τραγούδι που είχε εξοστρακιστεί τουλάχιστον 3 δεκαετίες από τη δισκογραφία, δημιούργησε συλλογές - ντοκουμέντα, για τον Τσε Γκεβάρα, το Ιταλικό πολιτικό τραγούδι, κ.ά. Από το 1999-2004 ασχολήθηκε με επιτυχία : 1.με την εισαγωγή αξιόλογων εταιρειών από την Ιταλία (IRMA ΑΜΙΑΤΑ κα), Γαλλία ( ΝΙGHT AND DAY, EDENWAYS κ.α), Ισπανία (SOLO MUSIC), Αγγλία (TUMI) ,Τουρκία (double moon ) κλπ εισάγοντας περισσότερους από 450 τίτλους !! 2. με το Sub-Publishing ( PRmusic ) εκπροσωπώντας δεκάδες ξένες εταιρείες, με πάνω από 200.000 τίτλους τραγουδιών. Κατέκτησε έτσι την πρώτη θέση στην Ελλάδα μετά τις 4 μεγάλες πολυεθνικές εκδοτικές εταιρείες. Την περίοδο εκείνη δεκάδες διαφημίσεις της Ελληνικής τηλεόρασης είχαν εκπροσωπούμενη μουσική της PROTASIS. Παράλληλα ασχολήθηκε με τις συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών καθώς και μετακλήσεις ξένων (Αziza Moustafa Zadeh Huun-Hur-Tu) κ.α, ενώ σημαντικότερη στιγμή ήταν η ανάληψη απευθείας από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2004, όλων των Πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ολυμπιακής πόλης του Ηρακλείου Κρήτης ( μίας εκ των τεσσάρων πόλεων Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος), Από το 2005 και μετά, η PROTASIS, επηρεάζεται και αυτή από τη φθίνουσα κατάσταση που δημιουργήθηκε στη δισκογραφία. Έτσι σταματά τόσο το sub-publishing όσο και την εισαγωγή δίσκων. Σήμερα είναι η μόνη ανεξάρτητη ελληνική ενεργή δισκογραφική εταιρεία , με περισσότερους από 100 Ελληνικούς τίτλους στην αγορά . Οικειοθελώς δεν πουλήθηκε στις τελευταίες δισκογραφικές ανακατατάξεις, παρά τις προσφορές που είχε… Συνεχίζει να υφίσταται κόντρα στη γενικότερη κρίση με παραγωγές προσεγμένες και ρεπερόριο που έχει και αρχειακό ενδιαφέρον…Η αναβίωση και ανάδειξη του έργου μεγάλων ιστορικών καλλιτεχνών του παρελθόντος, αλλά και αξιόλογων νέων δημιουργών/ερμηνευτών από διάφορες μουσικές τάσεις, αποτελούν μερικές από τις επιλογές της…Σκοπός της η επιβίωση και στη Νέα Εποχή της Ψηφιακής πραγματικότητας με αξιοπρέπεια και ποιοτικές επιλογές

Κατάλογος Κυκλοφοριών


PR 1121-2 «Μαριώ- 50 Χρόνια Διαδρομή» Ζωντανή ηχογράφηση

Με ένα μοναδικό cd γιορτάζει φέτος η Μαριώ τα 50 της χρόνια στο πάλκο. Τα καλύτερά της τραγούδια μαζί με διαμάντια του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού ζωντανά ηχογραφημένα.
Ανάμεσα σε άλλα περιέχονται τα καλύτερα ρεμπέτικα της Θεσσαλονίκης ( Ο πράσινος ο μύλος, Ο μάγκας ξεχωρίζει, Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια κ.ά.), σπουδαία ρεμπέτικα του Τσιτσάνη (Σαν απόκληρος, Απόψε στις ακρογιαλιές) αλλά και τραγούδια-προτάσεις όπως το «Θεέ μου μεγαλοδύναμε».
Το cd «50 χρόνια διαδρομή» περιέχει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του ρεμπέτικου καθώς της πορείας της Μαριώς, της τελευταίας ουσιαστικά ρεμπέτισσας που έχουμε.
Στο τραγούδι «Καράβι» συμμετέχει ο Λάμπρος Καρελάς.


PR 1115-2
«Ουράνιο Τόξο»

Νέα και ταλαντούχα η τραγουδοποιός Αντιγόνη Κατσούρη μας παρουσιάζει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με ξεχωριστούς έντεχνους, ροκ και έθνικ ήχους. Εκτός από τις δικές της συνθέσεις, καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Καζούλης και ο Ηλίας Κατελάνος της εμπιστεύτηκαν δημιουργίες τους και το αποτέλεσμα είναι φρέσκο και εντυπωσιακό. Ξεχωρίζει το τραγούδι “Θάλασσα” που είναι βέβαιο ότι θα ακουστεί πολύ.
Το CD κυκλοφορεί σε πολυτελή ειδική συσκευασία με 20σέλιδο ένθετο.

PR 1114-2 «Πισάγκωνα δεμένος»
Ο γνωστός χειρουργός Χρήστος Αντωνιάδης γράφει -για τον ολοένα διευρυνόμενο κύκλο των μυστών της αυθεντικής ποντιακής μουσικής- τραγούδια που εξακολουθούν να αναβλύζουν ακόμη και σήμερα από την αστείρευτη πηγή της ποντιακής ψυχής. Με τον Κώστα Σιαμίδη στη λύρα και τον Γιώργο Στεφανίδη στο τραγούδι, το καινούργιο του CD έγινε πάνω σε παραδοσιακά ακούσματα του ανατολικού Πόντου. Αν και άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, έχουν κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την ποντιακή μουσική και την αγωνία τους για την τύχη της. Ο Χρήστος Αντωνιάδης με αυτήν την πρωτοποριακή δουλειά συμβάλλει στη διάσωσή της, διατηρώντας ζωντανό και ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσής μας.


PR 1112-2 «20 χρόνια Γιώργος Τζώρτζης»
Η PROTASIS και ο μουσικός-κριτικός Γιώργος Παπαδάκης παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πορτραίτο του Γιώργου Τζώρτζη. Ο συλλεκτικός αυτός δίσκος περιλαμβάνει 16 τραγούδια από την 20χρονη πορεία του, που αγαπήθηκαν και τον καθιέρωσαν σαν ιδιαίτερο τραγουδιστή: “Πρώτο φθινόπωρο”, “Στη σκέψη της τρελής”, “Ξεφάντωμα”, “Κολωνάκι –Τζιτζιφιές”, “Τα ζηλιάρικα σου μάτια”, “Κρασοπίνω”, “Φέτος το καλοκαιράκι”, “Ξημέρωσε”, “Όταν στα κέντρα σε πηγαίνω”, “Η τράτα”, “Δυό γυφτοπούλες στο βουνό”, είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες του.
Μία απαραίτητη συλλογή για τους φίλους του Τζώρτζη και του λαϊκού τραγουδιού.PR 1120-2 «Ο Μπάμπης Τσέρτος τραγουδά Μιχάλη Σουγιούλ»
(2 cd)
Με αφορμή τα 50 χρόνια που συμπληρώνονται από τον θάνατο του Μιχάλη Σουγιούλ (16/10/1958) ο Μπάμπης Τσέρτος και η Protasis συγκέντρωσαν 34 από τις ωραιότερες δημιουργίες του σε μία προσεγμένη διπλή συλλογή με συμμετοχές μεγάλων καλλιτεχνών όπως Λουκιανός Κηλαηδόνης, Σταμάτης Φασουλής, Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Γρηγόρης Ψαρια-νός κ.ά. Την ενορχήστρωση του δίσκου ανέλαβαν με εξαιρετική επιτυχία ο Γιώργος Νιάρχος και ο Γιώργος Παπαδάκης. Και βέβαια ο Μπάμπης Τσέρτος καταθέτει μοναδικές ερμηνείες, ώστε ο δίσκος αυτός να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Σουγιούλ τα επόμενα χρόνια. Ο δίσκος εκδίδεται με την ευγενική χορηγία της ΑΕΠΙ.

PR 1119-2 Θανάσης Δρίτσας: «Στην Άκρη των Παραμυθιών»
Η Protasis παρουσιάζει την νέα δισκογραφική δουλειά του διεθνώς γνωστού γιατρού καρδιολόγου Θανάση Δρίτσα, με τίτλο: «Στην άκρη των παραμυθιών».Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη, Ελένης Χωρεάνθη, Ελευθερίας Ζαμπετάκη-Δρίτσα, του ίδιου του συνθέτη και επίσης του γνωστού αρχαιολόγου και συγγραφέα παραμυθιών Χρήστου Μπουλώτη. Ο κύκλος αυτών των τραγουδιών παρουσιάστηκε σε συναυλίες του Θανάση Δρίτσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μάιος 2007) και Θεσσαλονίκης (Δεκέμβριος 2007), με μεγάλη επιτυχία. Στο πιάνο είναι ο ίδιος ο συνθέτης και στο τραγούδι η πολλά υποσχόμενη λυρική τραγουδίστρια Αθηνά Δημητρακο-πούλου.
PR 1113-2 Μιχάλης Λουκοβίκας-Άρης Αλεξάνδρου: Το χρυσάφι τ’ ουρανού
Πρόκειται για μελοποιημένη ποίηση του μεγάλου μας ποιητή Άρη Αλεξάνδρου, σε μουσική Μιχάλη Λουκοβίκα. Εκτός από τον συνθέτη, τραγουδούν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Ανδρέας Καρακότας. Μπορούμε να πούμε πως μουσικά, έχουμε να κάνουμε με ένα ταξίδι από τη Δύση στην Ανατολή, ενώ ο συνθέτης επέλεξε χαρακτηριστικά ποιήματα από το σύνολο του έργου τού Άρη Αλεξάνδρου, δηλαδή και από τις 4 συλλογές του, για να φαίνεται η εξέλιξη της σκέψης τού ποιητή. Το εξώφυλλο αποτελείται από βιβλίο 64 τετράχρωμων σελίδων, σε δύο γλώσσες, με τους στίχους και με φωτογραφίες πινάκων από την συλλογή Κωστάκη, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

PR 1111-2 Αττίκ «Αφιέρωμα»
Ο Αττίκ υπήρξε από τις πιο χαρισματικές μουσικές μορφές, και με την τέχνη του σφράγισε κυριολεκτικά, το πρώτο ήμισυ του προηγούμενου αιώνα. Αυτή η συλλογή περιλαμβάνει 18 σημερινές ηχογραφήσεις των πιο κλασικών τραγουδιών του. Ο Δαυίδ Ναχμίας που χρόνια μελετά το έργο του, ενορχήστρωσε και έπαιξε πιάνο. Ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νένα Βενετσάνου, η Μαρία Κανελλοπούλου, η Χρυσούλα Στεφανάκη, ο Θάνος Πολύδωρας και η Γωγώ Βαγενά, απέδωσαν με μοναδικό σύγχρονο τρόπο τα διαχρονικά τραγούδια του. Σε επανεμφάνιση- έκπληξη ο Θέμης Ανδρεάδης στο σατυρικό τραγούδι «Δεν σου πάει το πάχος Δημητράκη». Τέλος ο βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής, Παντελής Ψύχας, με την λυρική ερμηνεία του στο «Φαληράκι», συνδέει το χθες με το σήμερα.

PR 1110-2 Το CD “Balkan Routes Vol. 01: Nikola Tesla”, (Βαλκανικές διαδρομές) είναι μια συλλογή 15 τραγουδιών με σύγχρονο Βαλκανικό ήχο, τα οποία ερμηνεύουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι: Zeljko Joksimovic (Σερβία), ANEMOS (Ελλάδα), Teodulija & Madam Piano (Σερβία), Lot Lorien (Βουλγαρία), The fire of Anatolia (Τουρκία), Isihia (Βουλγαρία), Ardit Gjebrea (Αλβανία), Kristi Stassinopoulou & Stathis Kalyviotis (Ελλάδα), Palyrria (Ελλάδα), Fanfare Ciocarlia (Ρουμανία), Bilen Yildirir (Τουρκία). Το 1ο CD της σειράς είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Σέρβου επιστήμονα και εφευρέτη Nikola Tesla, ο οποίος ήταν στην κυριολεξία ο Προμηθέας του ηλεκτρισμού. Του χρωστάμε περισσότερες από 700 εφευρέσεις, ορισμένες εκ των οποίων θεμελίωσαν το σύγχρονο κόσμο μας.
PR 1109-2 Τζιβαέρι: «Τα Συρτά του Ρεμπέτικου»
(συμμετέχει ο Παναγιώτης Λάλεζας)

Για πρώτη φορά συνυπάρχουν σε μία συλλογή τα καλύτερα συρτά και καλαματιανά που έγραψαν οι μεγαλύτεροι λαϊκοί συνθέτες μας, δηλαδή: Β. Τσιτσάνης, Γ. Μητσάκης, Γ. Παπαϊωάννου, Μ. Βαμβακάρης, Δ. Μπαγιαντέρας, Μ. Χιώτης, κ.ά.
Αγαπημένα τραγούδια όπως η «Βαγγελίτσα», «Πάμε στο Φάληρο», Ο «Ζέππος», «Σιγά την άμαξα».
« Τα πεταλάκια» « Καΐκι μου Άη Νικόλα» κ.ά, ερμηνεύονται από το συγκρότημα ΤΖΙΒΑΕΡΙ και τον Π. Λάλεζα, με χορευτική διάθεση, και σίγουρα θα παρασύρουν και εσάς στο χορό.
PR 1107-2 «Great Performers Vol 3 – George Roilos»:
Η Protasis με χαρά παρουσιάζει το τρίτο CD της πολύ επιτυχημένης σειράς Great Performers. Μετά τον Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι και τον Παναγιώτη Πλαστήρα στο κλαρίνο, ένα CD με τον «μάγο» των κρουστών Γιώργο Ροϊλό.
Επτά δικές του συνθέσεις που αναδεικνύουν το μοναδικό του ταλέντο και την αξεπέραστη δεξιοτεχνία του.
Μαζί του συμπράττουν καταξιωμένοι Μουσικοί με κορυφαίους τον Βασίλη Σαλέα στο κλαρίνο και τον Νίκο Χατζόπουλο στο βιολί.
Στο ένθετο του δίσκου υπάρχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την πολύχρονη πορεία του Γιώργου Ροϊλού στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή
PR 1108-2 Αnemos: “Paradise”
(Cd Single)
Η Protasis παρουσιάζει την καινούρια δουλειά των ANEMOS με τίτλο “Paradise”. Ένα CD single που περιέχει την επιτυχία Paradise (ήδη έχει αγαπηθεί και παίζεται κατ’ αποκλειστικότητα από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο), σε τρεις version, στα Αγγλικά, στα Ελληνικά σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση και σε French Club mix, από τον DJ – remixer Mr L. Στο CD περιέχεται και το κομμάτι του Σταμάτη Σπανουδάκη “Ποιος Μπορεί”, σε μια “ιδιαίτερη” εκτέλεση με τα αιθέρια φωνητικά της Κατερίνας Νιτσοπούλου σε ενορχήστρωση του Κώστα Χατζόπουλου…
PR 1105-2 Αλέξανδρος Χατζής: «Ερωτοβρόχι»
Η Protasis με χαρά παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Αλέξανδρου Χατζή με τίτλο: Ερωτοβρόχι…
Οι ιδιαίτεροι στίχοι του Σταμάτη Μεσημέρη «παντρεύτηκαν» με τις μουσικές του ιδίου αλλά και του Σάκη Τσιλίκη, όπου και με την αισθαντική ερμηνεία του Αλέξανδρου Χατζή μας χαρίζουν ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Ένας δίσκος με ποικιλία ρυθμών και μουσικών στυλ, όπου συνυπάρχουν το λαϊκό με το Latin στοιχείο και το ζεϊμπέκικο με το Rap, με κοινό παρονομαστή, την χαρακτηριστική βραχνάδα της φωνής του Αλέξανδρου, αλλά και του Σταμάτη που συμμετέχει σε δύο τραγούδια.
PR 1104-2 Κρίστη Στασινοπούλου – Στάθης Καλυβιώτης: “Ταξιδοσκόπιο”
Η Protasis παρουσιάζει επιτέλους και στην Ελλάδα, τον νέο πολυβραβευμένο δίσκο της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη “Ταξιδοσκόπιο”. Τα τραγούδια αυτού του δίσκου, είναι «ημερολόγια», από ταξίδια που έκαναν τα τελευταία χρόνια η Κρίστη, ο Στάθης και η μπάντα τους, καλεσμένοι από μουσικά φεστιβάλ και κλαμπ σε διάφορα σημεία του κόσμου. Ο δίσκος κυκλοφορεί από τις ξένες δισκογραφικές εταιρείες King Records (Ιαπωνία), τη Γερμανική Heaven & Earth και την Ισπανική εταιρία Resistencia και έχει περιληφθεί στους 20 καλύτερους δίσκους της χρονιάς των βραβείων Wommies (Womex 2007, Σεβίλλη). Παράλληλα έχει αποσπάσει πολλά βραβεία από διεθνή μέσα ενημέρωσης και εξαιρετικές κριτικές.

PR 1106-2 Γιάννης Μαχαίρας: «Τ’ άστρα μετρώ τα κύματα»
Η νέα δουλειά με τίτλο «Τ’ ΑΣΤΡΑ ΜΕΤΡΩ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ» του Γιάννη Μαχαίρα περιέχει δέκα τραγούδια, ενορχηστρωμένα σε νησιώτικους ρυθμούς (συρτό, μπάλο, καλαματιανό, πεντοζάλι, ζεϊμπέκικο, μπαλάντα) και με ηχητικό πλούτο (βιολί, λαούτο, σαντούρι, σάζι, ούτι, μπαγλαμάς, τσαμπούνα, νησιώτικο ντουμπί), που θα μας συνεπάρουν και θα αντέξουν στο χρόνο.
Αξίζει να σταθούμε στους εξαιρετικούς μουσικούς που συμμετέχουν στα τραγούδια, καθώς και στην Κύπρια Ειρήνη Ελπιδοφόρου, που ερμηνεύει τα πέντε από τα δέκα τραγούδια του cd και τα «ταξιδεύει» με μοναδικό τρόπο.
PR 1100-2
Μανώλης Γαλιάτσος: «Ημερολόγιο: Largo»
Συνθέτης, στιχουργός και ενορχηστρωτής, ο Μανώλης Γαλιάτσος, ένας από τους σημαντικότερους εν ενεργεία δημιουργούς, μας ξαφνιάζει ευχάριστα για μια ακόμα φορά με την πρώτη του αποκλειστικά μουσική δουλειά, στην οποία δεν περιλαμβάνονται τραγούδια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λέξη Largo «χρησιμοποιείται διφορούμενα, περιλαμβάνοντας ως έννοια την ονομασία ενός τόπου φανταστικού». Πρόκειται για ένα δίσκο με μουσική που δύσκολα εντάσσεται στις έτοιμες μουσικές κατηγορίες...
PR 1103-2 Γιάννης Βύρωνας: «Τα μπλε του έρωτα»
Ο Γιάννης Βύρωνας μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη! Με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά μας προτρέπει να κάνουμε μια βουτιά….στα μπλε του έρωτα. Η μουσική του Γιάννη Βύρωνα κινείται στο ευρύτερο πεδίο της pop – rock αισθητικής. Τα τραγούδια ποικίλλουν ως προς το μουσικό τους ύφος, Electro ήχοι, Lounge Beats, Rock κιθάρες, Pop φωνητικά. Όλες αυτές οι μουσικές αποχρώσεις ενοποιούνται αρμονικά, κάτω από την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του Γιάννη Βύρωνα.
« Ο έρωτας το πιο όμορφο ταξίδι είναι. Ο έρωτας σου δίνει τα φτερά για να πετάς!....»
PR 1102–2
ADAPTOR FEAT EVI ADAM: “HELLA GOOD REMIX”
CD single

Κορυφαία dance κυκλοφορία σε συνεργασία με την Dance – React. Πρόκειται για μία electro διασκευή του Hella Good των No Doubt σε φωνητικά της Εύης Αδάμ
PR 1101-2
“Yiorgos Zikoyiannis: Portrait”
Η Protasis με χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάζει τον νέο δίσκο του Γιώργου Ζηκογιάννη με τίτλο: “Portrait”. O καταξιωμένος μπασσίστας με τις άπειρες συμμετοχές και συνεργασίες, (Socrates, Δ. Σαββόπουλος, Δ. Τσακνής, Αφοι Κατσιμίχα κά), μας χαρίζει ένα υπέροχο Jazz – Fusion ταξίδι στα ηχοχρώματα των συνθέσεών του. Μαζί του καταπληκτικοί μουσικοί, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό: Σπύρος Παναγιωτόπουλος στα τύμπανα, ο Μάνος Θεοδοσάκης στην τρομπέτα, ο Δημήτρης Κόλλιας στο σοπράνο σαξόφωνο και η Sharon Ζηκογιάννη στα φωνητικά. Ο ίδιος ο συνθέτης έπαιξε βέβαια, άταστα μπάσσα και όλα τα πλήκτρα.
Ένας καταπληκτικός δίσκος που ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα και απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό.

PR 1097-2 «Οι Μουσικοί του Δρόμου, vol. 4: Μελωδικά Δρομολόγια»
H επιτυχημένη σειρά «Οι μουσικοί του δρόμου» συνεχίζεται με το 4ο CD, το οποίο είναι γεμάτο από καταπληκτικές μελωδίες παιγμένες από “μουσικούς του δρόμου”, μετανάστες από τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, οι οποίοι διαθέτουν την ανάλογη παιδεία και το μεράκι. Περιλαμβάνει κλασσικά κομμάτια όπως τα Historia De Un Amor Besame Mucho, O Sole Mio, Dr Zhivago’s Movie Motive, Le Beau Bleu Danube, Strangers in the night, Summer Time, Black Orpheus (Manha de carnaval), Por Una Cabeza, El Condor Pasa και πολλά ακόμη. Ο ακροατής θα βρει στο ένθετο εκτός από πληροφορίες για το κάθε τραγούδι και ένα εισαγωγικό κείμενο από τον Κώστα Τριπολίτη. Ένα συλλεκτικό CD που μας ταξιδεύει και μας χαρίζει ατέλειωτες στιγμές ονειροπόλησης…

PR 1099-2 Κώστας Αντύπας: «Το Λεωφορείο της Στιγμής»
Μία νέα παρουσία στο χώρο της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ο τραγουδοποιός Κώστας Αντύπας, σε 11 εξαιρετικά τραγούδια. Στην πρώτη δισκογραφική του παρουσία, μας δίνει ένα φρέσκο, ανάλαφρο προσωπικό καλλιτεχνικό στίγμα, με ιδιαίτερο στίχο και ταξιδιάρικη μουσική, σε μια παραγωγή στην οποία συμμετέχουν εξαιρετικοί μουσικοί, (Μανώλης Καραντίνης, Ηρακλής Βαβάτσικας, κ.ά,) με τις σύγχρονες ενορχηστρώσεις και τη συμμετοχή στο πιάνο και τα keyboards του Άκη Κατσουπάκη. Η εξαιρετική Γιώτα Νέγκα και η χαρισματική Νίνα Λοτσάρη συμμετέχουν στο «Λεωφορείο της στιγμής» που έρχεται για να μας ταξιδέψει σε μοναδικές μουσικές διαδρομές.

PR 1098-2 «Ζωντανοί στο Κύτταρο-Σκηνές Ροκ»
Πρόκειται για το soundtrack από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Μποσκοΐτη «Ζωντανοί στο Κύτταρο-Σκηνές Ροκ» με συμμετοχές από καταξιωμένους μουσικούς που αντιπροσώπευσαν και εδραίωσαν την ελληνική ροκ σκηνή την χρυσή εποχή του «Κυττάρου». Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Δημήτρης Πουλικάκος, η Μαρίζα Κωχ, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, η Δέσποινα Γλέζου, ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης και πολλοί άλλοι, μας ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις αναμνήσεις και τις μοναδικές ερμηνείες τους. Στο soundtrack περιλαμβάνεται και το τραγούδι των τίτλων τέλους της ταινίας «Σαν παλιό βινύλιο» που έγραψε ο Θοδωρής Κοτονιάς σε στίχους του σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοΐτη και που ερμήνευσε η Λήδα με το συγκρότημα Μακρινά Ξαδέρφια.

STR 1901 Μάριος Στρόφαλης: «European Taxim»
Ο Μάριος Στρόφαλης είναι ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες, βραβευμένους Έλληνες συνθέτες, τον οποίον γνωρίσαμε μέσα από τις μουσικές επενδύσεις του σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Η Protasis κυκλοφορεί την πρώτη ανεξάρτητη παραγωγή του Μάριου Στρόφαλη με τον τίτλο European Taxim που είναι συνάμα η πρώτη δισκογραφική παρουσία του Κουαρτέτου του συνθέτη. Πρόκειται για ένα μουσικό και κινηματογραφικό ταξίδι "Στα Λιμάνια του Νότιο-Ευρωπαϊκού Πολιτισμού" και του Tango και περιλαμβάνει 16 ορχηστρικά κομμάτια πλημμυρισμένα από εικόνες και συναισθήματα που χορεύουν ασταμάτητα.

PR 1096-2 «Οι Μουσικοί του Δρόμου, vol. 3: Ρυθμικές Διαδρομές»
H επιτυχημένη σειρά «Οι μουσικοί του δρόμου» συνεχίζεται με το 3ο CD, το οποίο είναι γεμάτο από καταπληκτικές μελωδίες παιγμένες από μουσικούς του δρόμου, μετανάστες από τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, οι οποίοι διαθέτουν την ανάλογη παιδεία και το μεράκι. Περιλαμβάνει κλασσικά κομμάτια όπως τα The Fiddler On The Roof, Tico- Tico, La Cumparsita, Libertango, Oh! Carol, Sway, Hungarian Dance No. 5, Balkan Express και πολλά ακόμη. Ο ακροατής θα βρει στο ένθετο εκτός από πληροφορίες για το κάθε τραγούδι και ένα εισαγωγικό κείμενο από τον συγγραφέα και εκφωνητή του Πολυτεχνείου, Δημήτρη Παπαχρήστο. Ένα συλλεκτικό CD που μας ταξιδεύει και μας χαρίζει ατέλειωτες στιγμές ονειροπόλησης…

PR 1093-2 V/A: «ΑΡΩΜΑ ΠΟΛΗΣ»
Πρόκειται για 3 CDs, γεμάτα «πολίτικα» ακούσματα, πολλά από τα κομμάτια έχουν ερμηνευθεί και στις δύο γλώσσες (Αραμπάς περνά, Κατηφές, Αχ! αγέρα, Σινανάι κ.ά.), καταδεικνύοντας την πολιτισμική αλληλεπίδραση των δύο λαών. Μια πλειάδα καταξιωμένων Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών, μας χαρίζουν μερικές από τις καλύτερες στιγμές τους. Ανάμεσά τους οι: Γλυκερία, Omar Faruk Tekbilek, Λάζαρος Κουλαξίζης, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Γιάννης Σαούλης, Gorken Saoulis, Μανώλης Καραντίνης, Σοφία Παπάζογλου, Βασιλική Παπαγεωργίου – Gündoğarken, Κώστας Τσαχουρίδης, Ulaşcan Ay, Βαγγέλης Κώτσου, Στάθης Κουκουλάρης, Barbaros Erkőse, Γιώργος Βασιλάκης και πολλοί άλλοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 3ο CD υπάρχει και ένα video με εικόνες από την Πόλη.

PR 1095-2 Τζιβαέρι: «Με γλέντια με γραμμόφωνα με χίλια δυo μεράκια»
Η Ελένη Λαζάρου, ο Δημήτρης Κρανίδας, ο Γεράσιμος Σταμούλης, ο Βασίλης Σκούτας και ο Δημήτρης Μηταράκης αποτελούν την κομπανία «Τζιβαέρι» που σημαίνει θησαυρός. Έτσι και η κομπανία μάζεψε 18 από τα καλύτερα «διαμάντια» του ρεμπέτικου τραγουδιού και μας τα παρουσιάζει σε έναν από τους καλύτερους δίσκους του είδους. Αξίζει να σας επισημάνουμε πως εδώ θα βρείτε δύο σπάνια και μοναδικά τραγούδια : «Μαζί σου ξεμυαλίστηκα» του Μανώλη Χιώτη και «Μια γυναίκα καταριέμαι» του Γιώργου Μητσάκη που κυκλοφορούν για πρώτη φορά σε CD, μετά τις 78 στροφές.
PR 1091-2 Γεωργία Γραμματικού: «Λαλίστατη»
Η Γεωργία Γραμματικού είναι μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα. Στο Cd Single της με τίτλο λΑΛΙΣΤΑΤΗ με τον οποίο εγκαινιάζει την συνεργασία της με την PROTASIS, γράφει στίχους και μουσική, τραγουδά και επιμελείται την παραγωγή, ενώ στο ένθετο θα βρει κανείς δικούς της πίνακες. Το δυναμικό της αυτό comeback (ύστερα από σημαντικές συνεργασίες στο παρελθόν) ξεκινά με πέντε αυτοβιογραφικές συνθέσεις που κινούνται στο χώρο της rock μπαλάντας και όχι μόνο, γεμάτες χιούμορ και λανθάνουσα μελαγχολία…
PR 1094-2 Ηρακλής Πασχαλίδης: «12 Μουσικά κομμάτια και 6 τραγούδια»
Η Protasis κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά μια συλλογή από μουσικές και τραγούδια του ταλαντούχου Θεσσαλονικιού συνθέτη, Ηρακλή Πασχαλίδη.
Μουσικές και τραγούδια από θεατρικές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές, που «ανέβηκαν» σε διάστημα αρκετών χρόνων (από το 1986 μέχρι και το 2005), σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Υπέροχες εκτελέσεις και ερμηνείες από μια πλειάδα καταξιωμένων μουσικών και ηθοποιών.
Μια κατάθεση ψυχής, ένα “Soundtrack” της ζωής μας.
PR 1092-2 «Τα Τραγούδια της Επανάστασης των Γαρυφάλλων»
(Bonus track: ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά ποίηση Manuel Alegre )
H Protasis φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα όλες τις αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων». Πρόκειται για πολιτικά τραγούδια που τραγουδήθηκαν στην Πορτογαλία την περίοδο της 40χρονης δικτατορίας του Σαλαζάρ που έληξε στις 25 Απριλίου 1974. Η ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα σε ένα από τα ιστορικά τραγούδια του Fernando Machado Soares και ποίηση Manuel Alegre, είναι η γέφυρα που συνδέει τα κοινά πολιτιστικά στοιχεία των δύο λαών.Η επιμέλεια της παραγωγής, τα ιστορικά στοιχεία καθώς και η επιλογή των κομματιών, έγιναν από τον Αλέξη Τσάφα.
PR 1090-2 Μπάμπης Τσέρτος: «Το μονοπάτι»
Μετά από τέσσερα χρόνια, ο Μπάμπης Τσέρτος, κυκλοφορεί την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Το Μονοπάτι». Στη μακρόχρονη πορεία του, ο Μπάμπης Τσέρτος παραμένει συνεπής στις ποιοτικές του επιλογές διευρύνοντας συνεχώς το ρεμπέτικο και λαϊκό ηχόχρωμα. Με την μοναδική του ερμηνεία, μας θυμίζει τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει όπως η ‘‘Πριγκηπέσσα’’, ‘‘Το Μονοπάτι’’, ‘‘Γωνιά Γωνιά’’ , ‘‘Μάλιστα Κύριε’’, ‘‘Να ζει κανείς ή να μη ζει’’, ‘‘Ψιλοβρέχει»’’, κ.ά.
Αξέχαστα τραγούδια του Σουγιούλ, του Μητσάκη, του Χατζηχρήστου, του Ζαμπέτα, του Θεοδωράκη, του Μάλαμα κ.ά. με την σφραγίδα του Μπάμπη Τσέρτου...

PR 1089-2 Ηχόδραση: «Η αρχή δια τυμπάνων»
Το 2ο CD της ομάδας κρουστών, αποτελείται από κομμάτια συνθέσεις των Νίκου Τουλιάτου και Φώτη Φωτόπουλου.
Ένα από αυτά ακούστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Σε αυτό το CD υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές συνθέσεων για κρουστά όργανα, αλλά και πάσης φύσεως αντικείμενα που παράγουν ήχο, αποτέλεσμα της πολύχρονης ομαδικής δουλειάς της ομάδας, καθώς επίσης και μία σύνθεση του Μάνου Λοΐζου (Λιόντας ο ληστής) σε διασκευή από το Τρίφωνο και τον Νίκο Τουλιάτο. Μια πρωτοποριακή – πειραματική εκδοχή, στον χώρο των κρουστών.
PR 1087-2 Palyrria: «Methexy»
Οι PALYRRIA επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια με τις μοναδικές μουσικές προτάσεις τους. Έτσι, μετά από 15 μήνες «στουντιακής» κατάνυξης ήρθε το “Methexy”. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο album των PALYRRIA, γεμάτο ευφάνταστες μουσικές και πρωτότυπες ιδέες. Τα υπερβατικά φωνητικά, οι progressive φόρμες, τα παραδοσιακά ηχοχρώματα και η χρήση φυσικών οργάνων θα κάνουν αυτόν το δίσκο να συζητηθεί αλλά και να παρασύρει. To “Methexy” είναι αντισυμβατικό, γλυκά ανατρεπτικό και χωρίς αμφιβολία θα ταράξει τα «λιμνάζοντα νερά» της δισκογραφίας.
PR 1084-2 Λάκης Χαλκιάς: «Τα πρώτα τραγούδια»
Μεγάλα τραγούδια όπως η «Ντολτσεβίτα», «Δέκα Συμβουλές», «Καρδιά Πληγωμένη», «Νύχτωσε» κ.ά. που χαρακτήρισαν και «σφράγισαν» μια ολόκληρη εποχή, από την ιδιαίτερη φωνή του Λάκη Χαλκιά. Ηχογραφήσεις κυρίως της «Αμερικής», από όπου πέρασαν όλοι οι σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και ελληνικές, που υπήρχαν μόνο σε δίσκους βινυλίου και 45άρια…
Στο ένθετο που συνοδεύει το CD, υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την καριέρα του μεγάλου καλλιτέχνη.
Μια συλλογή με ιδιαίτερα συλλεκτική αξία.
PR 1085-2 Vartouhi Vartanian: «Της αγάπης και του αγώνα» συμμετέχει ο Haig Yazdjian
Το CD με τίτλο “ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”, περιέχει γνωστά (που έχουν κατά καιρούς διασκευαστεί στα ελληνικά) και άγνωστα παραδοσιακά αρμένικα τραγούδια, με θέμα τον Έρωτα και τους Αγώνες του Αρμένικου Λαού.
Πραγματικά διαμάντια με την φωνή της καταξιωμένης Vardouhi Vardanian και τα πνευστά του Vahan Galstian.
Συμμετέχει με ένα τραγούδι ο Haig Yazdjian.
Στο ένθετο που συνοδεύει το CD, υπάρχουν μεταφράσεις των τραγουδιών και ιστορικά στοιχεία για την αρμένικη μουσική.

PR 1082-2 V/A: «Γένους Θηλυκού»
Μια συλλογή με την λογική νυχτερινής εκπομπής, που φέρνει μαζί τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στις πιο ιδιαίτερες στιγμές τους: Xάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Καλλιόπη Βέτα, Ελένη Βιτάλη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Μελίνα Κανά, Μαρινέλλα, Βίκυ Μοσχολιού, Φλέρυ Νταντωνάκη, Έλλη Πασπαλά, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μόρφω Τσαϊρέλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου. Η μεγάλη όμως έκπληξη της συλλογής είναι 2 καινούρια τραγούδια - δώρα, ένα με τη φωνή της Γλυκερίας, τραγούδι του Στέλιου Φωτιάδη και του Γιώργου Σαρρή και ένα με τη φωνή της Καλλιόπης Βέττα, τραγούδι του Νότη Μαυρουδή και του Ηλία Κατσούλη.
Την συλλογή επιμελήθηκε ο Χρήστος Παπαμιχάλης του Μελωδία fm 99,2.

PR 1083-2 V/A: «Τα τραγούδια της Ευρωπαϊκής Αντίστασης»
Πρόκειται για έναν ιστορικό δίσκο που περιλαμβάνει σπάνιες εκτελέσεις από τα αντιστασιακά τραγούδια όλων των λαών της Ευρώπης που εναντιώθηκαν στον Άξονα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο δίσκο περιέχεται επίσης ένα σπάνιο τρίλεπτο video με σκηνές από την απελευθέρωση της Αθήνας (12 Οκτωβρίου 1944 ) από το ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού «Άρης Βελουχιώτης - Το Δίλημμα», ενώ προλογίζει ο Μανώλης Γλέζος, βετεράνος της Εθνικής Αντίστασης. Στο ένθετο θα βρείτε και ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό της εποχής. Το δίσκο επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός.
PR 1080-2
«Μπροβάλετε στα δώματα να δείτε ξεφαντώματα»

Το CD αυτό αποτελεί πολιτιστικό ντοκουμέντο της Ναξιώτικης παραδοσιακής μας μουσικής. Η Protasis σε συνεργασία με το Σύλλογο Κορωνίδας Νάξου κυκλοφορεί αυτή την καταγραφή αυθεντικών παραδοσιακών τραγουδιών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του εξαίρετου βιρτουόζου του βιολιού Νίκου Χατζόπουλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι τραγουδούν κάτοικοι του χωριού Κωμιακή. Καλή διασκέδαση!
PR 1064-2
Γιώργος Τζώρτζης: «Φέτος το καλοκαιράκι»

Μια επιλογή παραδοσιακών τραγουδιών από όλα τα σημεία της Ελλάδας, ένα πραγματικό σεργιάνι στο παραδοσιακό τραγούδι με την ξεχωριστή ενορχηστρωτική επιμέλεια του Γιώργου Παπαδάκη και την ιδιαίτερη ερμηνεία του Γιώργου Τζώρτζη.
Συμμετέχουν ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Χριστόδουλος Ζούμπας και ο Κώστας Πίτσος που βάζουν ο καθένας τη δική του προσωπική σφραγίδα.
PR 1065-2 Νίκος Τουλιάτος:
«Αυτοσχεδιάζοντας solo στο Μικρό Μουσικό Θέατρο»
Ο Νίκος Τουλιάτος δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. H τριαντάχρονη μουσική του πορεία και ο πρωτοποριακός πειραματισμός του στο χώρο των κρουστών τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους καλύτερους Έλληνες «κρουστούς».
Το CD «Αυτοσχεδιάζοντας solo στο Μικρό Μουσικό Θέατρο» αποτελεί την πρώτη συνεργασία του με την Protasis και στοχεύει στο να αναδείξει την τέχνη του Αυτοσχεδιασμού με την χρήση καθημερινών αντικειμένων. 8 πράξεις που θα καθηλώσουν τον ακροατή σ’ ένα ταξίδι στο απρόβλεπτο.
PR 1079-2
Twinz: «Τo φαινόμενο των διδύμων»

Ο Γιάννης και ο Ιάσονας είναι οι Twinz, τα δίδυμα αδέρφια που ήρθαν από τη μεγαλούπολη για να ταράξουν τα νερά της δισκογραφίας με ένα δίσκο γεμάτο ειλικρίνεια, έμπνευση και αλήθεια. Με τα 18 δυνατά κομμάτια του δίσκου, συμμετοχές των εξίσου ανατρεπτικών S. Lobotomy, Marginal, Θηρίο και Dark Rust και το χειμαρρώδη λόγο των Twinz, «Το φαινόμενο των Διδύμων» έχει ως τελικό σκοπό να αλλάξει τα πράγματα.
PR 1078-2 Πάρις Περυσινάκης: «Στου ονείρου την αυλή»
Ο Πάρις Περυσινάκης μας ταξιδεύει «Στου ονείρου την αυλή». 13 εξαιρετικά κομμάτια, 13 στιγμιότυπα μια ζωής, τραγουδισμένα από πολύ αγαπημένες και σπουδαίες φωνές:
Σταμάτης Κραουνάκης, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Κώστας Παυλίδης, Παντελής Θεοχαρίδης, Haig Yazdjian, Παναγιώτης Λάλεζας, Κλέων Αντωνίου, Νανά Μπινοπούλου.
13 ανοιχτές επιστολές, όπως είναι άλλωστε όλα τα τραγούδια, που περιμένουν να προσθέσει ο καθένας μας ένα Υ.Γ.
PR 1067-2
V/A: «Άρωμα Σμύρνης»

Τα «άπαντα» της Σμύρνης σε ένα τριπλό CD. Η Γλυκερία, ο Αγάθωνας, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Λάζαρος Κουλαξίζης, ο Κώστας Πίτσος, ο Γιώργος Κόρος και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν εξήντα από τα καλύτερα παραδοσιακά Σμυρναίικα τραγούδια. Πρόκειται για εξαιρετικές ενορχηστρώσεις με καταξιωμένους μουσικούς. Ένα μουσικό ταξίδι στη όμορφη Σμύρνη στα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ου αιώνα…

PR 1071-2 «Great Performers-Manolis Karantinis»
Ο Μανώλης Καραντίνης είναι εκπληκτικός δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, καθώς και σε ό,τι έγχορδο έχει τάστα, και ξεχωρίζει για το στυλ και την ευαισθησία του. Ύστερα από πάρα πολλές συνεργασίες με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως η Μαρινέλλα και ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Καραντίνης καταπιάνεται με αυτό το δίσκο που περιέχει ορχηστρικές συνθέσεις του ίδιου, μία του Κώστα Γανωσέλλη, μία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και ένα τραγούδι σε μουσική δική του, στίχους του Νίκου Ζούδιαρη και την μοναδική ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου. Καλή ακρόαση!
PR 1072-2 «Great Performers–Panagiotis Plastiras»
Αυτοδίδακτος, με απίστευτο ταλέντο, ξεκίνησε να παίζει μουσική από πολύ νεαρή ηλικία και έφτασε σήμερα να θεωρείται από τους μεγαλύτερους κλαρινίστες της νέας γενιάς. Ο λόγος για τον δεξιοτέχνη Παναγιώτη Πλαστήρα που σ’ αυτή την πρώτη του προσωπική δουλειά, με την «καθοδήγηση» του Κώστα Πίτσου, μας χαρίζει μερικά από τα καλύτερα δημοτικά τραγούδια. Ανάμεσά τους, η «Γενοβέφα» σε μία από τις καλύτερες εκτελέσεις της μέχρι σήμερα, αλλά και άλλα ιστορικά κομμάτια όπως: «Ροκατσάνικο», «Πρεβεζάνικο», «Αγιοθεοδωρίτικο» και άλλα.
PR 1070-2
«Oι Μουσικοί του Δρόμου, vol. 1 Ρουμάνοι»

Ο Γρηγόρης Ψαριανός μάζεψε από τους δρόμους, Ρουμάνους, Αλβανούς, Έλληνες και άλλους μουσικούς και τους έβαλε στο studio να γράψουν. Πρώτο CD μιας σειράς που θα ακολουθήσει, ένα πραγματικό ντοκουμέντο, είναι αυτό που παίζουν και τραγουδούν οι Ρουμάνοι! Δύο ακορντεόν, κιθάρα, σαντούρι και κρουστά.
Ένα μουσικό ταξίδι σ’ όλες τις χώρες των Βαλκανίων με τη μοναδική και γνωστή ευαισθησία των Ρουμάνων μουσικών.
PR 1077-2 «Οι Μουσικοί του Δρόμου, vol. 2 Αλβανοί»
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Αλβανοί «μουσικοί του δρόμου», ηχογραφούν μια Συλλογή με τα καλύτερα αλβανικά και όχι μόνο τραγούδια!
Δεκαπέντε tracks που μας ταξιδεύουν στη Πρεμετή, την Κορυτσά, το Αργυρόκαστρο, τα Τίρανα, τη Νότια Αλβανία αλλά και την Ιταλία («Marina») και τη Σμύρνη («Σ’ αγαπώ γιατί είσ’ ωραία»)...
Τραγούδια του έρωτα («Παίζεις μαζί μου σαν παιδί»), του γάμου («Γάμος Πρεμετής»), αλλά και ιστορικά («Στον πλάτανο στο Μασκουλόρε») κ.ά.
PR 1059-2 V/A: «Τα δημοτικά του φωνόγραφου»
Ηχογραφήσεις 1924 – 1950

Καταπληκτικές αυθεντικές ηχογραφήσεις δημοτικών μας τραγουδιών, που έγιναν την περίοδο 1924 – 1950, από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του είδους όπως οι Κώστας Ρούκουνας, Άννα και Αιμιλία Χατζηδάκη, Ρίτα Αμπατζή, Νίκος Καρακώστας, Γιώργος Νάκος, Χαλκιάδες, Γιώργος Παπασιδέρης κά. Την έκδοση συνοδεύει πλούσιο ενημερωτικό ένθετο που επιμελήθηκε ο Γιώργος Ε. Παπαδάκης.
PR 1025-2 Κώστα Βουτυράς: «Στη Σμύρνη και στο Κορδελιό»
συμμετέχει ο Αγάθωνας Ιακωβίδης
Η συνεργασία του γεννημένου στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης Κώστα Βουτυρά με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη ξεκίνησε πριν έξι χρόνια με κοινές ζωντανές εμφανίσεις.
Η αγάπη των δύο καλλιτεχνών για την μουσική μας κληρονομιά οδήγησε στην δημιουργία του CD «Στη Σμύρνη και στο Κορδελιό». Δεκατέσσερα παραδοσιακά Σμυρναίικα τραγούδια ερμηνεύει ο Κώστας Βουτυράς, ενώ στα τρία από αυτά συμμετέχει ερμηνευτικά ο Αγάθωνας Ιακωβίδης που επιμελήθηκε και την ενορχήστρωση και την παραγωγή του δίσκου.
PR 1041-2 «Από τη Σμύρνη στην Κωνσταντινούπολη»
Μια συλλογή με κύριο στοιχείο μουσικές και τραγούδια από τις χαμένες πατρίδες που πάντα συγκινούν. «Σαν τα μάρμαρα της Πόλης», «Έχε γεια, πάντα γεια», «Πέργαμος», «Το Χαρικλάκι», «Αϊβαλιώτικο», «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία», είναι μερικά από τα τραγούδια της συλλογής. Ο Κώστας Πίτσος επιμελήθηκε και ενορχήστρωσε με ιδιαίτερη ευαισθησία, ενώ η Γιασεμή Σαραγούδα τραγούδησε μοναδικά τέσσερα τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Σμύρνης. Σολίστες, ο Νίκος Σαραγούδας στο ούτι, ο Παναγιώτης Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο, ο Παναγιώτης Δημητρα-κόπουλος στο κανονάκι και ο Στάθης Κουκουλάρης στο βιολί. Το CD περιλαμβάνει ένθετο στα ελληνικά και τα αγγλικά με πλήρη στοιχεία για όλα τα τραγούδια.

PR 1051-2
Γιώργος Τζώρτζης: «Κολωνάκι-Τζιτζιφιές»

Συλλογή με 17 από τα καλύτερα ρεμπέτικα τραγούδια. Ο Γιώργος Παπαδάκης έκανε την ενορχήστρωση και ο Γιώργος Τζώρτζης τραγούδησε σπάνια αλλά και αγαπημένα ρεμπέτικα με την ιδιότυπη φωνή του. «Κολωνάκι-Τζιτζιφιές» εμπνευσμένο από το ομότιτλο τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη που ακούγεται πρώτο σε μία συλλογή που παραμένει κλασσική στη διάρκεια του χρόνου.

PR 1074-2 Θανάσης Δρίτσας:
«Υδατογραφίες»
Ο Θανάσης Δρίτσας είναι γνωστός διεθνώς για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου. Στο έργο του «ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ» ερμηνεύει μουσικά το νόημα μικρών ποιητικών φράσεων σε μια προσπάθεια να «ενεργοποιήσει ιδιότητες του πνεύματος και κρυφές αισθήσεις που οδηγούνται σε απώλεια…» μέσα στην αγχωτική καθη-μερινότητά μας. Το έργο είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες («Υδατογραφίες - συνεικόνες», «Μικρές εικόνες» και «Διαφάνειες») και σκοπεύει να σας καθηλώσει και να σας ταξιδέψει στη χαλάρωση και την ευδαιμονία…
PR 1049-2
Gisela May & Thanassis Moraitis sing Mikis Theodorakis

Ιστορική ηχογράφηση – ντοκουμέντο, που έγινε στο Βερολίνο το 1988, λίγο πριν την πτώση του τείχους. Η «μεγάλη κυρία» του Berliner Ensemble, και ιδανική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Μπρεχτ, Gisela May μαζί με τον Θανάση Μωραΐτη, σ’ ένα απάνθισμα τραγουδιών του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη, όπως το Άσμα ασμάτων, Αντώνης, Το γελαστό παιδί κά.
PR 1030-2
Μίκης Θεοδωράκης: «Στη σκηνή και στην οθόνη»

Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που ακούστηκαν σε κινηματογραφικά και θεατρικά έργα αλλά και από τον κύκλο τραγουδιών Πολιτεία, σε μια «διαφορετική» προσέγγιση, από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατραίων υπό την διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη. Τραγουδούν οι Γιάννης Μπέζος, Μελίνα Κανά και ο ίδιος ο συνθέτης. Πασίγνωστα τραγούδια που αγαπήσαμε, όπως τα Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου, Όμορφη Πόλη, Βρέχει στη φτωχογειτονιά, Απρίλης κά.
PR 1056-2
V/A: ΦΛΕΡΥ – Τρελή του φεγγαριού»

Πρόκειται για το original soundtrack του βραβευμένου στο Φεστιβάλ Δράμας, ντοκιμαντέρ, του Αντώνη Μποσκοΐτη. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες τραγουδούν και μιλούν για την αξέχαστη ηθοποιό και τραγουδίστρια….Ανάμεσά τους οι Μαρίζα Κωχ, Γιώργος Χρονάς, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος κά, αλλά και η ίδια η Φλέρυ.
PR 1035-2 «16 Ελληνικές Ιστορίες και η Μισιρλού»
Όταν το τραγούδι ξεπερνά τα σύνορα της πατρίδας του και γίνεται παγκόσμιο, τότε γράφει την ιστορία του. Δεκαέξι τέτοιες “ιστορίες”, συγκέντρωσε σε μια συλλογή με αγάπη ο Γρηγόρης Ψαριανός, και φυσικά τη θρυλική “Μισιρλού” (η οποία έχει επίσημα 35 διαφορετικές εκτελέσεις σ’ όλο τον κόσμο!). Ο Χάρυ Μπελαφόντε, η Μίλβα, ο Αλ Mπάνο, η Άρια Σαγιούμα, η Maria Del Mar Bone και άλλοι καλλιτέχνες τραγουδούν Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Πλέσσα, Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο, Ξυδάκη αλλά και παραδοσιακά μας τραγούδια, με ιδιαίτερη ευαισθησία.
PR 1057-2 Mατθαίος Τσαχουρίδης: «Από τον Πόντο στην Περσία»
Αυτοσχεδιασμοί Ποντιακής και Ιρανικής λύρας

Μια σπάνια μουσική συνεύρεση του Έλληνα λυράρη Ματθαίου Τσαχουρίδη και των Ιρανών Χουσείν Ζαχάγουι (κεμεντσέ) και Αρντεσίρ Κάμκαρμια (κρουστά).
Οι τρεις σολίστες βρέθηκαν στο Λονδίνο και ηχογράφησαν με τα τελειότερα μέσα, αυτοσχεδιασμούς που συνδέουν μουσικά και ιστορικά τις δύο αρχαίες χώρες, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές έμπνευσης κα δημιουργικότητας.
PR 1028-2 «Τα Τραγούδια Του Κόκκινου Στρατού»
Τα Τραγούδια Του Κόκκινου Στρατού είναι καταγραφή μιας πλούσιας μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης και χαρακτηριστικό στοιχείο πολιτισμού μιας πολύ μεγάλης χώρας και ενός πολύ μεγάλου λαού. Τα τραγούδια αυτά σημάδεψαν ιστορικά, κοινωνικά και καλλιτεχνικά τον 20ο αιώνα. Διασκευάστηκαν σε πολλές γλώσσες και συμβολίζουν ακόμη για όλη την Ευρώπη τον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα της. Ο Κόκκινος Στρατός και τα τραγούδια του παραμένουν σύμβολα ζωντανά της εποχής και του αγώνα, υμνώντας αυτούς που έδωσαν και τη ζωή τους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να μην περάσει ο φασισμός.
PR 1037-2 V/A: «Ένα τραγούδι για τον Che»
Aπό τον Οκτώβρη του 1967 που δολοφονήθηκε ο Ernesto “Che” Guevara πέρασαν πολλά χρόνια. Όμως στιγμή δεν ξεχάστηκε το θρυλικό του όνομα. Η PROTASIS τιμώντας τη μνήμη του, συγκέντρωσε τραγούδια από όλο τον κόσμο που γράφτηκαν για τον Τσε, σε μια πρωτότυπη συλλογή. Οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες στη χώρα τους Carlos Puebla - Κούβα, Victor Jara - Αργεντινή, Inti Illimani - Περού, Σωκράτης Μάλαμας, Θάνος Μικρούτσικος - Ελλάδα κ.ά., «συγκεντρώθηκαν» για να τον τραγουδήσουν. Στο CD ακούγεται η φωνή του Τσε από ομιλία του στον ΟΗΕ στις 11/12/1964. Στο ένθετο, θα βρείτε τους στίχους όλων των τραγουδιών με την ελληνική μετάφραση και χαρακτηριστικές φωτογραφίες του μεγάλου αγωνιστή.

PR 1038-2 Μόρφω Τσαϊρέλη-Ηρακλής Βαβάτσικας:
«Για φωνή και ακκορντεόν»
Όταν η φωνή γίνεται όργανο, και το όργανο φωνή! Η φωνή της Μόρφως Τσαϊρέλη που γίνεται ακορντεόν στα χέρια του Ηρακλή Βαβάτσικα και το αντίστροφο, το ακορντεόν που γίνεται τραγούδι στην φωνή της Μόρφως Τσαϊρέλη. Η μαγεία, η τέχνη, η δεξιοτεχνία, η μουσική, συναντήθηκαν σε αυτό το CD, αβίαστα, όμορφα, χαμηλόφωνα, εύθραυστα. Δεκατρία τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών (Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Α. Piazzola κ.ά.), που προσαρμόστηκαν από τον Ηρακλή Βαβάτσικα για ακορντεόν και για την φωνή της Μόρφως Τσαϊρέλη.
PR 1053-2 Βασίλης Δρόγκαρης-Μανώλης Πάππος: «Αιγαίο»

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Γλυκερία, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μπάμπης Τσέρτος τραγουδάνε για τη θάλασσα του Αιγαίου με τις μοναδικές φωνές τους. Αυτή η συλλογή έχει εμπνευστεί από τη σειρά ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ, που έχει ζωγραφιστεί με το γαλάζιο του Αιγαίου και έχει την ευωδιά αυτού του ανεπανάληπτου τοπίου. Έξι τραγούδια και εννέα ορχηστρικές συνθέσεις αφιερωμένες στον N. Καββαδία, M. Χατζιδάκι, O. Ελύτη, A. Ζέππο, Γ. Παπαϊωάννου και άλλους ποιητές, συνθέτες και ανθρώπους που έχουν συνδέσει το έργο της ζωής τους με το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού μας
PR 1066-2 Γιάννης Λογοθέτης: «Η Λούλα και άλλες ιστορίες»
Είμαστε περήφανοι που πρώτοι το 2004 ξαναθυμίσαμε το Γιάννη Λογοθέτη στη δισκογραφία. Από τότε σιγά-σιγά ήρθαν στο προσκήνιο αρκετές παλιές του δουλειές. Όμως, η «Λούλα και άλλες ιστορίες» είναι η καλύτερη συλλογή του Γιάννη Λογοθέτη και περιλαμβάνει ιστορικές ηχογραφήσεις που είχαν αφήσει εποχή, με τους ηθοποιούς Γιάννη Γκιωνάκη, Θύμιο Καρακατσάνη και Τάκη Μηλιάδη. Συμμετέχουν ακόμα: ο Θέμης Ανδρεάδης (που έκανε γνωστά τα περισσότερα τραγούδια του Γιάννη Λογοθέτη) και ο Δημήτρης Πουλικάκος. ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓό ΣΕ ΕΝΑ CD.
PR 1075-2 Graviton
Το «Σου τηλεφωνώ» κάνει εδώ και 3 περίπου χρόνια το ραδιοφωνικό του ταξίδι. Αγαπήθηκε, ζητήθηκε επίμονα από τους ακροατές, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε δισκογραφηθεί. Το πρώτο album των Graviton όμως δεν είναι μόνο το «Σου τηλεφωνώ», είναι ένας λόγος για να ελπίζουμε πως το «έντεχνο» μπορεί ακόμα να αναπνέει. Μια παρέα που κάνει τη μουσική που αγαπάει, (μελοποιεί ποίηση, τραγουδά ακόμα και στα Σουαχίλι), την υποστηρίζει με το πάθος που της αξίζει (στα live τους παίζουν μόνο δικά τους τραγούδια) και αποδεικνύει τα αυτονόητα: η μουσική ζει και αναπνέει πέρα από τους τηλεοπτικούς φακούς.
PR 1054-2
Take the money and run: «How the story goes»

Τους Take the money and run τους γνωρίσαμε από τις κοινές τους εμφανίσεις με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στο Λυκαβηττό και στο θέατρο Μεταξουργείο. Η κοινή τους αγάπη για την μουσική, το χιούμορ, η αγάπη τους για τα film noir και την μουσική Jazz του ’20 ένωσε τους Take the money and run. Στο How the story goes συμμετέχουν τραγουδώντας επίσης οι: Λουκιανός Κηλαηδόνης, Μαρία Αριστοπούλου και το γυναικείο φωνητικό συγκρότημα SoNaMa.
PR 1073-2
Στίχοιμα: «4εις Δαiμονες»

Οι «Στίχοιμα» έχουν κερδίσει πια το στοίχημα και όχι άδικα, ούτε τυχαία.Το πρώτο τους album, δεν έκανε απλώς αίσθηση, τους καθιέρωσε ως ένα από τα σημαντικότερα hip hop συγκροτήματα, σ’ ένα χώρο και σε ακροατές που τίποτα δε χαρίζεται.
Στους «4εις δαίμονες» δεν λείπει τίποτα. Εδώ είναι και ο «Μεγάλος Εθνάρχης» σε remix, εδώ ξανά η στιχουργική ματιά του Χ-plicit, εδώ ξανά, αλλά και ένα βήμα παραπέρα η μουσική παραγωγή της Μarina, που βρίσκει και πατάει σε νέες μελωδικές γραμμές.
PR 1062-2 Στίχοιμα: «Η πτώση των αγγέλων»
Οι ΣΤΙΧΟΙΜΑ είναι το πιο δυναμικό Hip Hop ντουέτο στην Ελλάδα. Ένας δίσκος που περιλαμβάνει 15 τραγούδια με καυστικό, χειμαρρώδη στίχο, ενώ μέσα από την πολιτικοποιημένη θεματολογία του έγινε το αναγκαίο εργαλείο για να ακονιστεί η συνείδηση του ακροατή. H διεισδυτική ματιά τους στα γεγονότα και οι προχωρημένες απόψεις τους, εντυπωσίασαν ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. όπως τους Τζίμη Πανούση και Γρηγόρη Ψαριανό, o οποίος μας τους συστήνει ανεπιφύλακτα.
Στον δίσκο συμμετέχουν παλαιότερα μέλη των “ΒΑΒΥΛΩΝΑ”, ενώ αξιόλογη είναι η διασκευή του τραγουδιού των MAGIC DE SPELL: «Εμένα οι φίλοι μου».
PR 1102-2 Αντώνης Πλέσσας: «Τales of the Water»
Η πρώτη μουσική της Γης πρέπει να ήταν το νερό. Έτσι κι ο κύκλος της ζωής μοιάζει υδάτινος κι αυτός. Κάθε σταγόνα είναι νερό και κάθε άνθρωπος σταγόνα. Η μουσική αυτή διηγείται την ιστορία και των δυο, κι έτσι όπως αναβλύζει, σε ξεδιψά και σε δροσίζει νότα - νότα. Το “Τales of the Water" περιέχει 12 ορχηστρικές συνθέσεις συνολικής διάρκειας μίας ώρας που αναδεικνύουν με το ταλέντο και τη μουσικότητα τους, 22 κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι σολίστ. Η πρώτη μουσική της Γης σίγουρα ήταν το νερό. Και κατά πάσα πιθανότητα θα ‘ναι κι η τελευταία.
PR 1047-2 Ross Daly: «Iris»
Ο Ross Daly, στο άλμπουμ αυτό, ενώνει τις μουσικές του δημιουργίες με αυτές των τεσσάρων φίλων του, Partha Sarathi Mukherjee (tabla) και Dhruba Ghosh (sarangi) από την Ινδία, Pedram Khavar-Zamini (tombak) και Hamid Khabbazi (tar) από την Περσία, με στόχο να διαδώσουν το μήνυμα της ειρήνης μέσα από τη μουσική τους. Στο δίσκο συμμετέχει ο Βασίλης Ρακόπουλος με τη δημιουργία του «Stars of Gandahara» που είναι αφιερωμένη στα θύματα των πολέμων, καθώς και οι Γεώργιος Ξυλούρης και Κέλλυ Θωμά.
PR 1055-2 Manolo Vega: «Best of Cuba»

Τραγούδια γνωστά, πολυτραγουδισμένα, όπως τα: Hasta siempre, 20 Annos, Guantanamera, Historia De Un Amor, Maria Cristina κ.ά., που επέλεξε ο Γρηγόρης Ψαριανός και ενορχήστρωσε ο Manolo Vega, συνεργάτης του Eliades Ochoa, ξανα-τραγουδιούνται και χορεύονται με την ίδια θέρμη και ένταση της «πρώτης φοράς». Μαζί του σε αυτό το CD και οι Aeroson, σε τρία τραγούδια, τα οποία ηχογραφήθηκαν σε μία κοινή τους live εμφάνιση στην Κούβα, που μας μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο την αύρα της πατρίδας τους
PR 1045-2 Cecilia: «Best of Cecilia»
H ατμοσφαιρική φωνή της εκπληκτικής τραγουδίστριας από τη Νορβηγία είναι εδώ για να μας μαγέψει! Η Cecilia επιστρέφει με μία συλλογή σε πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα, όπου περιλαμβάνονται οι καλύτερες στιγμές της μουσικής της πορείας.
Στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ της: “Voice of the feminine spirit”, “Voice of Violet 19” και “Inner Harmony” τα οποία σημείωσαν τεράστια επιτυχία και εξαντλήθηκαν γρήγορα. Η ξεχωριστή, κρυστάλλινη φωνή της έρχεται από τη Νορβηγία και η μουσική της είναι ένα ιδιαίτερο «κράμα» μουσικών ρευμάτων.
Η συλλογή συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά καλαίσθητο, πλούσιο ένθετο, με σημείωμα της τραγουδίστριας, βιογραφικό της σημείωμα και τους στίχους των τραγουδιών.

PR 1043-2 «Avanti popolo - Ανθολογία Ιταλικού Πολιτικού Τραγουδιού»
Στη συλλογή αυτή παρουσιάζονται είκοσι δύο από τα πιο γνωστά και σημαντικά πολιτικά τραγούδια της Ιταλίας. Τραγούδια, που έχουν τις ρίζες τους στον προπερασμένο και περασμένο αιώνα, ξεκινώντας από τα τραγούδια των εργατών (αναρχικά), που εξορίζονται από την Ιταλία για τις ιδέες τους, το τραγούδι για τον Σάκκο και Βαντσέτι (από 78 στροφές), που εκτελέστηκαν στην Αμερική και συνεχίζοντας με τα τραγούδια των Σοσιαλιστών, των Κομμουνιστών και τα αντιφασιστικά τραγούδια της Ιταλίας στην εποχή του Μουσολίνι και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Την έκδοση συνοδεύει δεκαεξασέλιδο ένθετο με όλα τα ιστορικά στοιχεία και τις μεταφράσεις των τραγουδιών.

PR 1033-2 «Γυναικείες Φυλακές Αβέρωφ»
Μία σπάνια και ανθρώπινη συλλογή τραγουδιών - ντοκουμέντο. Οι φυλακισμένες γυναίκες της περιόδου 1948-1952 τραγουδούσαν περιμένοντας να οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Όσες έζησαν, φύλαξαν αυτά τα τραγούδια στην καρδιά τους, συναντήθηκαν ξανά έπειτα από σαράντα χρόνια για να τα ηχογραφήσουν, αποτείνοντας έτσι φόρο τιμής σε αυτές που έφυγαν, αλλά και αφήνοντας πολιτιστική παρακαταθήκη στη νέα γενιά.
Τα έσοδα διατίθενται για την ανέγερση μνημείου εκτελεσθέντων στο Γουδί.
PR 1061-2 Θέμης Ανδρεάδης: «Σαν ξαφνικό ταξίδι»
Ύστερα από 21 ολόκληρα χρόνια, η PROTASIS επανακυκλοφορεί την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Θέμη Ανδρεάδη «Σαν ξαφνικό ταξίδι» που κυκλοφόρησε πρώτη φορά σε βινύλιο το 1982. Μετά την πολύχρονη πετυχημένη καριέρα του στο σατυρικό τραγούδι, ο Θέμης Ανδρεάδης αποφασίζει να γράψει ο ίδιος τραγούδια σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη και άλλων, καταθέτοντας μια πιο ιδιαίτερη πλευρά του στο κοινό και στη δισκογραφία.

PR 1052-2
“Amiata – The land of music”

Μια συλλογή - συνεργασία της Ιταλικής εταιρείας Amiata, που ειδικεύεται στην World Music, με την Protasis. Ένα απάνθισμα από τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν οι: Atman, Faraualla, Los Reyes, Cecilia, Gabin Dabire, Club Musical Oriente Cubano, Manolo Vega, Μόρφω Τσαϊρέλλη κά
PR 1058-2
“Tangos a quatro”
Ένα καταπληκτικό CD, από ένα κουαρτέτο που αποτελείται από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, (είναι όλοι τους καθηγητές στα όργανα που παίζουν), Ερατώ Αλακιοζίδου στο πιάνο, Κωνσταντίνο Καρακατσάνη στο βιολί, Νεκταρία Λιάσκου στο ακκορντεόν και Ευγένιο Πολίτη στο κοντραμπάσσο. Περιέχει 10 κομμάτια, όλα συνθέσεις του Astor Piazzolla, αφιέρωμα στα δέκα χρόνια από τον θάνατό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ηχογραφήθηκε στο Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Μουσικής του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης.
PR 1063-2 Βασιλική Παπαγεωργίου-Gundogarken:
«Βραδινός της Πόλης Ουρανός»
Η Βασιλική Παπαγεωργίου, γνωστή από το συγκρότημα «Βόσπορος» συνεργάζεται σε αυτό το CD με το τουρκικό συγκρότημα «Gundogarken», το οποίο κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της τουρκικής έντεχνης μουσικής. Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη «ελληνοτουρκική» συμπαραγωγή όπου ακούγονται μαζί η ελληνική και η τουρκική γλώσσα σε τραγούδια των «Gundogarken». Η μουσική έχει κάποια παραδοσιακά στοιχεία συνδυασμένα όμως περίτεχνα με δυτικές επιρροές. Περιέχεται επίσης το τραγούδι «Αχ Αγέρα» που έχει μπει στη συλλογή Buddha Bar (έκανε περισσότερες από 4 εκατομμύρια πωλήσεις στον κόσμο!) Μεταφερθείτε στην Πόλη με την αίσθηση αιγαιοπελαγίτικης αύρας και απολαύστε…

PR 1046-2 OST: «Χορεύοντας με τον Raidel»
Το άλμπουμ «Χορεύοντας με τον Raidel» αποτελεί το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του Αλέξη Τσάφα και περιλαμβάνει εξαιρετικές ερμηνείες κουβανικών τραγουδιών από τους Orquesta Aragon, του Septeto Habanero, της Maria Teresa Vera, της Leyanis Lopez κ.ά., καθώς και τραγούδια του γνωστού κουβανικού συγκροτήματος Aeroson με το Manolo Vega. Στο δίσκο συμμετέχει επίσης ο Ελληνοκουβανός Pedro Πίνης, εκτός των άλλων και σε μία σύνθεση («Νύχτα στην Αβάνα») σε στίχους του Ηλία Κατσούλη, παντρεύοντας εκπληκτικά το λάτιν στοιχείο με το ελληνικό. Αξιοσημείωτη η ηχογράφηση μουσικών του δρόμου στην Κούβα στο ιστορικό «Hasta Siempre»! Ακούστε αυτό το κεφάτο soundtrack και χορέψτε και εσείς!

PR 1101-2
Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλλι:
«Θα μείνουμε πάντα παιδιά»
Τρεις καλλιτέχνες που η πορεία τους στο Ελληνικό τραγούδι ξεκινάει από τη δεκαετία του ’60, ενώνουν σήμερα τις φωνές τους για να μας θυμίσουν τις καλύτερες στιγμές μιας αξέχαστης εποχής. 55 διασκευές των μεγαλύτερων επιτυχιών, όπως «Άνθρωπε αγάπα», «Το Τζίνι», «Το κορίτσι του Μάη», «Τρελοκόριτσο», «Το σχολείο», «You can drive my car», «Eleanor Rigby», «Please , please me», «Only you», «I’m not in love», «Satisfaction», περιλαμβάνονται σ’ αυτό το εξαιρετικό άλμπουμ.
PR 1023-2 Χριστίνα Ανδρέου: «Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ»
Μια «εθνική ομάδα» μουσικών και ερμηνευτών συγκεντρώθηκαν για να πλαισιώσουν τη μοναδική φωνή της διεθνώς καταξιωμένης σοπράνο, Χριστίνας Ανδρέου, σ’ ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Πρόκειται για 15 αξέχαστα τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Μητσάκη, Χιώτη και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών από το χώρο του ρεμπέτικου ενορχηστρωμένα από τον Γιώργο Νιάρχο και τον Στάθη Ουλκέρογλου. Δίπλα στη Χριστίνα Ανδρέου, ο Αντώνης Βαρδής, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και ο Γρηγόρης Ψαριανός.
PR 1093-2 Θανάσης Μωραΐτης Σπύρος Παυλάκης, Λυδία Κονιόρδου:
«Οίμοι, φως του κόσμου, Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδος»
Σ’ αυτό το cd ο Θανάσης Μωραΐτης και ο πρωτοψάλτης Σπύρος Παυλάκης ψάλλουν Εκκλησιαστικούς Ύμνους των Παθών της Μεγάλης Εβδομάδας με την δική τους εξαιρετική προσέγγιση του τρόπου του «ψάλλειν», ενώ η καταξιωμένη Λυδία Κονιόρδου απαγγέλλει και ψάλλει. Η μαγεία του «Ιερού Λόγου» αποκαλύπτεται στα 4 αναγνωσμάτα: Ύμνος Κασσιανής Μοναχής, Ψαλμοί 142 και 102, Κοντάκιον για τον θρήνον της Θεοτόκου.Την έκδοση κοσμεί ο πίνακας του εξωφύλλου του Αλέξη Βερούκα. Την επιμέλεια παραγωγής και έκδοσης υπογράφουν ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Θανάσης Μωραΐτης.


Ιστολόγιο του/της PROTASIS Music

http://protasismusic.ning.com/ Δημιουργία Δικτύου

Η PROTASIS music δημιούργησε κοινωνικό δίκτυο στην πλατφόρμα ning και τώρα διαθέτει την εφαρμογή Sellit ... http://protasismusic.ning.com/

Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουάριος 2010 και ώρα 1:33

Πίνακας σχολίων (5 σχόλια)

Πρέπει να είστε μέλος του MusicUnites.gr Forum για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του MusicUnites.gr Forum

Στις 11 Ιανουάριος 2010 και ώρα 11:25, ο/η Κατερίνα Κυρμιζή είπε...
:-)
Καλή χρονιά!!!
Στις 6 Ιανουάριος 2010 και ώρα 0:15, ο/η PROTASIS Music είπε...
Η PROTASIS music δημιούργησε κοινωνικό δίκτυο στην πλατφόρμα ning και τώρα διαθέτει την εφαρμογή Sellit ... http://protasismusic.ning.com/
Στις 5 Ιανουάριος 2010 και ώρα 23:03, ο/η Μιχάλης Ανδρονίκου είπε...
Εγώ ευχαριστώ! Καλή χρονιά!
Στις 5 Ιανουάριος 2010 και ώρα 0:53, ο/η Νίκη-Αννα Παπουλάκου είπε...
Κι εγώ ευχαριστώ, καλή Χρονιά εύχομαι, δημιουργική με πολλές νέες επιτυχίες!!
Στις 4 Ιανουάριος 2010 και ώρα 16:19, ο/η Μαίρη Φασουλάκη είπε...
καλώς ορίσατε!!!!!!! καλή χρονιά!!!!!!!!
 
 
 

Ad


RSS

© 2023   Created by AEPI SA.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης