MusicUnites.gr Forum

Έλληνες Δημιουργοί Έργων Μουσικής

Παρακολουθώντας πολλαπλά συνέδρια από και για την μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα αλλα και στο εξωτερικό, μετά απο πολύχρονη επαφή μου με την βιομηχανία (απο παλιά στην BMG, αργότερα στην HEAVEN και πρόσφατα στην SONY)..

νιώθω οτι όλοι μας περιοριζόμαστε στην περιγραφή και στην διαπίστωση του προβλήματος και δεν κάνουμε το παραμικρό για την δημιουργία της λύσης.

Οπου σταθώ και όπου βρεθώ ακούω γκρίνιες και απειλές προς χρήστες και ISPs και μεταθέσεις ευθυνών στο κρατος και οτι φταίει το Internet και οι μαύροι και οι ρώσοι για την κατάντια της μουσικής βιομηχανίας σήμερα..

και όλοι περιορίζονται στο να αναλυουν την κριση και τα παράνομα downloads και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των δημιουργών και να ΚΛΑΙΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ!

όλοι όμως κατα βάθος ξέρουμε (και ειδικά οι παράγοντες τις αγοράς) οτι δεν φταίει η πειρατεία..η πειρατεία ειναι απλώς η δικαιολογία του Αδάμ οτι "η Εύα μου έδωσε το μήλο και εγώ το έφαγα.."

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ

πάντα προκλητικά λέω οτι επιτέλους αφήστε την μουσική να ζήσει και σταματήστε να την πνίγετε με νόμους, τρομοκρατίες και καταστολές. σταματήστε να διαδίδετε τον φόβο και την άγνοια.

ούτε άρση προσωπικών δεδομένων, ούτε μηνύσεις, ούτε κλειδώματα, ούτε υπέρογκες υποχρεωτικές χρεώσεις, ούτε ΝΟΜΟΣ ΣΑΡΚΟΖΙ και χαράτσι προς τους χρήστες, ούτε φόρος και αρπαχτές σώζουν την μουσική και βέβαια ακόμη χειρότερα ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ τους δημιουργούς!

όλα αυτά ειναι αστεία.

θα ήταν σαν να απαιτούσε η KODAK απο την κυβέρνηση να φρενάρει την ψηφιακή επανάσταση ή να φορολογεί τα καταστήματα πώλησης ψηφιακών μηχανών επειδή άλλαξε ο κόσμος και η KODAK δεν πουλάει πια FILM γιατι κυκλοφορούν ψηφιακές μηχανές!

ΕΛΕΟΣ

Η μουσική θα πρεπει να διατεθεί άμεσα ελεύθερα και νόμιμα παντού στο internet είτε δωρεάν (και νόμιμα) είτε με χρέωση για όσους παραγωγούς & δημιουργους το θελήσουν. ΑΝ δεν διατίθεται οι χρήστες θα την διαθέσουν μόνοι τους. Τόσο απλά. Και άντε κυνηγήστε τους μετά με μηνύσεις.

οι δισκογραφικες ξερουν καλα επίσης ποσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ direct marketing παραγει η πειρατεία! οφύμορο αλλα παράγει! ξέρουν καλα ποσο θα κόστιζε να φτάσεις και να πιασεις τόσους χρήστες. απλώς δεν το κάνουν οι ίδιες και το κάνουν οι πειρατές δωρεάν εκμεταλευόμενοι την αδυναμία και την έλλειψη επιχειρηματικών μοντέλων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΧΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ

Οσο δε δεν διανέμεται ΝΟΜΙΜΑ η μουσική και δεν επιτρέπεται η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ της μουσικής τόσο θα ευνοούνται τα forum, οι πειρατές και οι καιροσκόποι που πωλούν παράνομα και φτηνότερα την δικιά μας μουσική και εμείς ουτε ξέρουμε το κοινό μας ούτε εισπρατουμε τίποτα. Προφανώς σε κρίσεις αναπτύσεται πλιάτσικο.. και αντε κυνήγα και αυτούς που φιλοξενούν και ορίζουν το πλιάτσικο. καθε ένας που κλεινει, 10 ανοίγουν..

σαφώς και όλα αυτα ειναι αστεία!

Τα εμπορικά μοντέλα όμως υπάρχουν!

Παράλληλα όλοι αυτοι που φωνάζουν για την πειρατεία ας αναρωτηθούν αν ποτέ (και εγκαίρως) ανέπτυξαν :

Online κανάλια διανομής (ΟΛΑ όμως: Internet, Cable tv, Mobile)
Online προϊόντα (full tracks, real tones, ring back tones, images, videos, video tones, lyrics)
On Line Business Models (Pay as you go, Subscription, Ad Supported, Free)
Offline & Online Sponsorships
Synchronization (Spots, Movies, Games)
Licensing & Merchandising
Concerts & Gigs

και βέβαια αν η μουσική ειναι διαθέσιμη ΠΑΝΤΟΥ με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ και ΜΕΣΟ και ΑΚΛΕΙΔΩΤΗ.

να σας θυμίζω οτι τελευταία 10 χρόνια οι ίδιοι οργανισμοί μάχονταν του MP3; να σας θυμίσω οτι τα τελευταία 4 χρόνια μάχονταν υπέρ του DRM; τελικά τα δέχτηκαν με καθυστέρηση 10 ετών!

ΤΩΡΑ ΜΑΧΕΣΤΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ INTERNET ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ;

δηλαδή πόσο καιρό ακόμη θα πολεμάτε την αλλαγή αντί να την ακολουθείτε και να την εκμεταλεύεστε και ακόμη καλύτερα να ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΤΕ ΘΕΤΙΚΑ;

Η δικιά μου πρόταση για την αντιμετώπιση της πειρατείας ειναι η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ!

Αν ΟΛΟΙ (όλοι όμως οι οργανισμοί, όχι μόνο η ΑΕΠΙ, ή οι δισκογραφικές αλλά ΟΛΟΙ) πάνε στους distributors (mobile operators, internet providers devices κτλ) και συμφωνήσουν ένα ποσό ανα συνδρομητή ανα μήνα της τάξης 0,50€-2€..

..το οποίο θα μοιράζονται μεταξύ τους PRO RATED ΟΛΟΙ οι δημιουργοι, δισκογραφικές,συγγενικά κτλ

..το οποίο οι operators ΔΕΝ θα μεταθέσουν ώς χαράτσι στους συνδρομητές τους (και πιστέψτε με δεν έχουν σκοπό να το κάνουν δεν ειναι χαζοί, τα οφέλη ειναι πολλαπλάσια..)

αλλα παράλληλα οι οργανισμοί δώσουν το δικαίωμα σε όλους τους ISPs να διαφημίζουν ελεύθερα οτι η ανταλλαγή μουσικών αρχείων μεταξύ χρηστών ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΝΟΜΙΜΗ(όχι η μεταπώληση σαφώς), αρκεί κάτι να αποκτήθηκε είτε επι πληρωμή είτε όχι απο την νόμιμη ποιοτική οδο! (δηλαδή τώρα που δεν υπάρχει DRM το ίδιο δεν γίνεται; γιατι κλεινετε τα μάτια;)

πρώτα απ όλα φανταστείτε την επικοινωνία που θα προκύπτει.

μετά φανταστείτε τα έσοδα!

έχουμε 10 περίπου εκατομμύρια συνδρομητές στην Ελλάδα κάθε μήνα..

μήπως έτσι λύνεται και το προβλημα της πειρατείας και της διανομής και του marketing και των εσόδων της ψηφιακής; λέω μήπως;

μήπως οι internet providers ΘΕΛΟΥΝ κάτι τέτοιο και όχι να συζητάνε για άρση απορρήτου και μηνύσεις και αποκλεισμούς χρηστών και απαγορεύσεις hosting providers; (που ειναι και αδύνατον εμπορικά και τεχνικά να γίνει)

μήπως οι internet providers ΜΠΟΡΟΥΝ άνετα να διαθέσουν αυτο το ποσό ώς marketing cost αντι να το μοιράζουν ως δώρο (εκτυπωτές & συσκευές) και γι αυτούς ειναι τεράστιο το marketing όφελος απο την δυνατότητα να επικοινωνούν κάτι τέτοιο;

δοκίμασε κανείς αυτή την οδό; δοκίμασε κάποια άλλη οδό με ΛΥΣΗ; η ακόμη πατε στους ISPs για να ζητάτε άρση απορρήτου;

ουσιαστικά αυτο δεν ειναι επιστημονική φαντασία, το ίδιο μοντέλο εφάρμοσε η ΝΟΚΙΑ με το COMES WITH MUSIC (μόνη της το σκέφτηκε) όπως και το YOUTUBE. μοντέλα τα οποία οι διασκογραφικές και οι δημιουργοι μια χαρά τα δέχτηκαν και εισέπραξαν απίστευτα ποσά.. γιατί μειναμε εκει και δεν αναπαράγουμε την ιδέα;

και μην ξεχνάτε οτι μιλάμε ΜΟΝΟ για τα έσοδα απο την ψηφιακή διανομή στο Internet και όχι απο τις άλλες χρήσεις και μοντέλα..

αρα ποιός ακριβώς σκοτώνει την μουσική και δεν την αφήνει να ζήσει;

Προβολές: 111

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του MusicUnites.gr Forum για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του MusicUnites.gr Forum

Σχόλιο από τον/την Θανάσης Πασχάλης στις 6 Δεκέμβριος 2009 στις 11:11
Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του κου Αϊβαλή και θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ κάποια δικά μου σχόλια:

1. Όντας κάτοχος μιας δισκοθήκης η οποία μέχρι στιγμής αριθμεί τα 1000 κομμάτια (βινίλια, cd's, albums και singles) ανήκω ψυχή τε και σώματι στην παλιά γεννιά φιλόμουσων που καθόταν (και ενδεχομένως κάθεται ακόμη) στο σαλόνι και απολαμβάνει μουσική με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Με αυτό το background λοιπόν κατανοώ πλήρως τη νέα γεννιά που ακούει mp3 tracks από το κινητό της τηλέφωνο στο metro, στα λεωφορεία ή τέλος πάντων έξω από το σπίτι... Απλά νοιώθω ότι αξία έχει και το ένα και το άλλο...

2. Το μεγαλύτερο μέρος της δισκοθήκης μου σε CD το αγόρασα τα τελευταία πέντε χρόνια που οι τιμές είναι λογικές και μπορεί κάποιος ο οποίος αγοράζει CD συχνά, να μην επιβαρύνει πολύ τον οικογενειακό του προϋπολογισμό.

3. Μέχρι στιγμής, και παρά τη γκρίνια της βιομηχανίας, δεν υπάρχει μια εύχρηστη εναλλακτική λύση στην αγορά μουσικής σε CD η οποία να δίνει ποιότητα ήχου ίδιας ή υψηλότερης ποιότητας.

4. Περιπτώσεις ιστοσελίδων οι οποίες νόμιμα πουλάνε μουσική σε μορφή .wav και ποιότητα CD με κόστος 2,5€ ανά track θεωρώ ότι απλά δικαιολογούν τους παράνομους downloaders.

5. Η βιομηχανία θα έπρεπε να μην ψάχνει τρόπους να ξαναπουλήσει το ίδιο υλικό με την ίδια ποιότητα σε υψηλότερη τιμή αλλά πραγματικά να μεταφέρει το κοινό του CD στην εποχή του νόμιμου downloading χωρίς να του στερήσει τίποτα σε ποιότητα και χωρίς να ζητάει ένα πόδι κι ένα χέρι...

Τροφή για σκέψη...
Σχόλιο από τον/την Antonis Plessas στις 2 Δεκέμβριος 2009 στις 11:21
Πολλά και καίρια ζητήματα αναφέρονται και λύσεις προτείνονται στην επιστολή του Αποστόλη Αϊβαλή.
Μέχρι σήμερα οι προτάσεις και προσεγγίσεις αυτές υποστηρίζονταν από μια μικρή μειοψηφία.
Σήμερα έστω και αργά και με τεράστιο -όχι μόνο οικονομικό- αντίκτυπο στα χρόνια που μεσολάβησαν οι φωνές που υποστηρίζουν τα μάλλον αυτονόητα πληθαίνουν γεωμετρικά.
Νομίζω ότι βρισκόμαστε για πρώτη φορά στο σημείο να συμφωνούμε για τα περισσότερα αντί να διαφωνούμε για τα πάντα ή να αναζητούμε υπεύθυνους ξεχνώντας όμως τις ευθύνες μας για το πως φτάσαμε ως εδώ.
Εδώ είμαστε για να συζητάμε και προωθούμε ότι είναι προς όφελος της μουσικής και της δημιουργίας. Συνεχίζουμε!

Ad


RSS

© 2023   Created by AEPI SA.   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης